Kk-mila

- Jeg jugde på meg mensen

Komiker Else Kåss Furuseth gjorde alt for å slippe å trene. Men nå skal hun løpe en mil!

KLAR, FERDIG, GÅ! – Jeg trenger ikke se ut som Kirsten Dunst, men jeg vil ikke være hun som alltid bader i t-skjorte. Jeg vil ikke måtte kle meg i visse klær bare fordi det er de eneste plaggene jeg kler, sier Else. Foto: Nina Ruud
KLAR, FERDIG, GÅ! – Jeg trenger ikke se ut som Kirsten Dunst, men jeg vil ikke være hun som alltid bader i t-skjorte. Jeg vil ikke måtte kle meg i visse klær bare fordi det er de eneste plaggene jeg kler, sier Else. Foto: Nina Ruud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hun har veid seg på tv og vitset om manglende kondis. Men denne gangen tuller ikke Else Kåss Furuseth.

– Klart jeg kan løpe KK-mila!

Bli med på KK-mila du også! MELD DEG PÅ HER!

Ideen om at Else skulle løpe som kjendishare under KKs mosjonsløp 15. oktober var på ingen måte hennes egen, den ble lansert på den årlige KK-dagen i april.

Else var hyret inn som stuntreporter, og kunne ikke akkurat si nei til utfordringen. Else er verken kjent for å si nei til utfordringer eller være spesielt selvhøytidelig.

Har begynt å trene

Det betyr ikke at «prosjekt løpe KK-mila» ikke tas på alvor. Else har et helt oppriktig ønske om å komme i bedre form – og gå ned i vekt. Utfordringen kom derfor som bestilt.

– Jeg begynte å synes det var slitsomt å bo i tredje etasje, og det er faktisk ikke lov når man bare er 30 år. Det var på tide å gjøre noe.

De siste sju ukene har Else derfor begynt å trene. En gang i uken har hun løpt på tredemølle, bokset og løftet vekter. Hun har allerede begynt å merke at musklene er mer definerte og formen er blitt bedre. Men nøyaktig hva slags form hun er i, eller hva slags form hun skal komme i, det er hun litt mer usikker på.

– Jeg har ingenting å måle det mot, så jeg aner ikke hva slags form jeg er i. Jeg er en av de som trener i maleskjorta.

Hva du har på deg om du velger å bli med på KK-mila er ikke så nøye. Treningsekspert for KK og KK.no, Ina Garthe, vil fram til 15. oktober være med og heie deg fram til løpsstart.

Her får du et kom i form-opplegg som Ina har skreddersydd nettopp for deg som skal delta i KK Mila 2011:

Kom i form til KK-mila:

 • Del 1 - Motivasjon
 • Del 2 - Utstyr
 • Del 3 - Skadeforebygging
 • Del 4 - Kosthold
 • Del 5 - Treningsprogram

 • – Jeg har alltid vært en slutter

  Elses treningshistorie er kanskje ikke så lang, variasjonen er det derimot ingenting å si på. Da hun var yngre gikk hun på minihåndball, men sluttet da de begynte å trene med større (og mye hardere!) ball. Svømming drev hun også med, helt til de skulle begynne å øve på stuping (altfor skummelt!). Jazzballett prøvde hun seg også på, men sluttet da instruktøren ifølge Else trodde hun var en gutt. Senere prøvde hun taekwondo, men det varte ikke spesielt lenge det heller.

  – Jeg har alltid vært en slutter, det er bare sånn det er. Jeg kjøpte Satsmedlemskap i 2006 og har kanskje vært der seks ganger til sammen. Håpløst.

  Gym var på ingen måte favorittfaget på skolen, og som mange av oss ble Else etter hvert ganske god på å snike seg unna.

  - Jeg var en av de jentene som jugde på meg mensen ved første mistanke om fysisk aktivitet, forteller hun.

  Særlig når gymlæreren på forhånd hadde varslet løpetester. Og hva passer vel da bedre, enn å teste Elses løpeform anno 2011 ved hjelp av Cooper-testen? Løp så langt du klarer på 12 minutter. Selve skrekktesten fra gymtimene.

  Else er heldigvis up for it. Ikke bare det, hun viser seg å være i langt bedre form enn hun selv tror (eller later som!). Hun justerer øretelefonene, finner fram Jennifer Lopez, retter litt på toppen (rosa of course), og jogger av gårde på den 400 meter lange løpebanen.

  - Vil føle meg mer vel

  En runde, tempoet er jevnt, vi heier og Else smiler. To runder, en drøss av minutter igjen, dette lover bra. Først etter fire og en halv runde, 1800 meter, har det gått 12 minutter. Puh! Hun har holdt et imponerende jevnt tempo gjennom hele testen, og forteller at hun kunne løpt enda litt raskere.

  – Hva er målet ditt med å løpe KK-mila?

  – Jeg trenger ikke se ut som Kirsten Dunst, men jeg vil ikke være hun som alltid bader i t-skjorte. Jeg vil ikke måtte kle meg i visse klær bare fordi det er de eneste plaggene jeg kler.

  Bli med på KK-mila du også! MELD DEG PÅ HER!

  – Vil det gjøre noe med selvbildet ditt å komme i bedre form?

  – Nei, selvbildet mitt er plantet i helt andre ting. Dette handler bare om at jeg vil føle meg mer vel. Jeg tenker jo ikke med knærne, men det er topp om de varer livet ut.

  Stolt kan hun i alle fall være. 1800 meter på Cooper-testen betyr at hun har løpt inn til et resultat midt i kategorien «average». Og det er alt annet enn middelmådig. KK-mila, bring it on!  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer