KKs nye treningsekspert:

- Jeg kjenner ofte på dørstokkmila, jeg

Vår nye spaltist skal prøve å få oss alle opp av godstolen.

AKTIV TYPE: Christian Torp var en av de guttene som var overalt og drev med noe fysisk hele tiden. I grunnen er han litt sånn fortsatt. FOTO: Astrid Waller
AKTIV TYPE: Christian Torp var en av de guttene som var overalt og drev med noe fysisk hele tiden. I grunnen er han litt sånn fortsatt. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hva brenner du for når det gjelder nordmenn og kropp?

- Jeg brenner for at folk skal bli mer aktive i hverdagen og få mer kunnskap om kroppen. Jeg ønsker fysisk aktivitet på dagsorden fra tidlig alder. Det burde være like naturlig å lære at vi må være i bevegelse og bruke kroppen fra tidlig alder som det er lære å pusse tennene våre hver dag.

Det er viktig med kunnskap om hvordan ta vare på kroppen så det ikke går utover helsen og psyken som da vil skape problemer for både individet og samfunnet.

- Hva er problemet kvinner oftest kommer til deg med?

- De aller fleste kommer med plager i korsrygg og nakke grunnet for lite aktivitet, stress og statisk kontorarbeid.

- Hvor ofte kan muskelsmerter bli bedre av trening?

- Hvis folk hadde vært aktive, trent og beveget seg mer hadde de hatt mye mindre muskelsmerter. Vi anbefaler alle å trene eller bevege seg til smertegrense når de har muskelsmerter. Vi ser at det å bruke kroppen er bedre medisin når man har vondt enn ikke å bruke den. Folk er for forsiktige og redde for å bruke kroppen når de har muskelplager, som oftest gjør mindre aktivitet at ting bare tar lenger tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer