Kk-dagen

- Jeg synes Claire Underwood er en utrolig stilig dame!

NATOs nye generalsekretær er fan av stilen til «House of Cards»-karakteren.

STILIG DAME: Jens Stoltenberg synes Claire Underwood (spilt av Robin Wright) fra "House of Cards" har stilig klesstil.  Foto: KK/All Over Press
STILIG DAME: Jens Stoltenberg synes Claire Underwood (spilt av Robin Wright) fra "House of Cards" har stilig klesstil. Foto: KK/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Menn i dress kan også skifte bleier, skrev Jens Stoltenberg i spalten sin i KK i 1990. Under tittelen Tid for barn, tok han et oppgjør med den myke mannen, samtidig som han skrev varmt om både likestilling og pappaperm.

Nå drar den tidligere statsministeren til Brussel som NATOs nye generalsekretær, og vi er mange som kommer til å savne ham.

Og heftig program til tross, tok eks-spaltisten seg tid til å komme innom KK-dagen i Folketeateret i Oslo.

Her fikk han både tøyset og tullet litt om endeløse lass med skitne bleier, og luftet temaer og tanker rundt familie- og likestillingspolitikken.

Om livet som småbarnspappa

I salen satt over 1200 glade damer som gjerne ville høre om tiden da Jens hadde litt lengre hår, og var hjemme og trillet barnevogn og kokte smokker og tåteflaske for harde livet.

Og selv om dette er en mann som har jobbet mye i sitt liv, slår de tre månedene han hadde pappapermisjon det meste, ifølge ham selv.

- Jeg har aldri vært så sliten som da jeg var i pappaperm, likevel så savner jeg så intenst å ha små barn i huset, sier han fra scenen.

KK.no fikk tid til et lite intervju bak scenen, før Stoltenberg måtte suse videre.

Hvorfor ønsket du å stille opp på KK-dagen?

- Jeg har et godt forhold til KK, helt siden jeg da var veldig kortvarig spaltist der en gang på begynnelsen av 90-tallet, og jeg kom i dag fordi jeg synes det er veldig hyggelig å møte så mange damer som jeg møter her, sier han.

Stiltips fra «House of Cards»

Som både KK-entusiast og den eneste mannen som faktisk har prydet forsiden til KK alene, vil vi gjerne høre om han har noen stiltips å dele med oss:

Har du noen gode råd til kvinner som ønsker å bli ny - er det noen damer vi bør la oss inspirere av?

- Jeg er ikke så god på sånne ting, men Claire Underwood fra «House of Cards» er en utrolig stilig dame, humrer Stoltenberg.

Med andre ord - kort lyst hår, lett mysende øyne og klassiske plagg som blyantskjørt, den lille sorte og blendahvite skjorter er looken vi bør gå for.

Og et par sorte lekre høye hæler hører også selvsagt med.

Fra Stortinget til NATO

Etter over 30 år i norsk politikk, og nesten ti år som statsminister, skal Stoltenberg nå sitte rundt store forhandlingsbord i Brussel, sammen med 28 andre allierte.

Som tidligere statsminister i Norge og spaltist i KK - til NATO - hva tenker du om det?

- Jeg tenker at det er en lang politisk reise, men det henger jo litt sammen, for det handler om mennesker, og enten jeg er opptatt av familie- og likestillingspolitikk, eller klimapolitikk eller krig og fred, i NATO, så handler det om å skape gode liv for menneskene. Og det synes jeg er veldig meningsfullt å jobbe med, sier Jens.

PÅ PLASS: Jens Stoltenberg - tidligere spaltist og covermodell i KK, og nåværende generalsekretær i NATO, var på plass på KK-dagen 2014. Her med sjefredaktør Gjyri Helen Werp.
PÅ PLASS: Jens Stoltenberg - tidligere spaltist og covermodell i KK, og nåværende generalsekretær i NATO, var på plass på KK-dagen 2014. Her med sjefredaktør Gjyri Helen Werp. Vis mer

Vil savne Norge

I Norge er det nærmest landesorg nå som du skal dra - hvorfor tror du det er så mange som er så glad i deg?

- Jeg er i hvert fall veldig glad i Norge og norsk politikk, og jeg kommer til å savne Norge, men jeg føler det er en tid for alt. Jeg har vært i norsk politikk i veldig mange år, og da følte jeg det ikke var mulig å si nei når 28 av våre nærmeste allierte, venner og land ba meg pådra meg et oppdrag som er viktig i vår tid, sier han.

Hva kommer du til å ta med deg til Brussel?

- Jeg tar med meg alt det gode som jeg har lært i Norge, viktigheten for at vi tar vare på hverandre og stiller opp for hverandre, at vi både er for dialog og snakker sammen, men også skjønner at noen ganger så må vi være faste og passe på sikkerheten og forsvaret.

Flere bilder fra KK-dagen

I løpet av dagen ble det tatt flust av bilder, både av underholdningen på scenen og av deltagerne. I tillegg til Jens Stoltenberg, stod både toppleder/blogger Anita Krohn Traaseth, humordronning Sigrid Bonde Tusvik og suksessforfatter Jo Nesbø på scenen.

Og komiker Bård Tufte Johansen loset oss gjennom det hele som dagens konferansier.

Flere av disse finner du på KKs facebooksider!

Mer info om KK-dagen og neste års arrangement,samt påmelding, finner du her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer