Helse & Livsstil

Jeg tjener mer enn ham

Hvorfor blir mannen min helt satt ut av det?

Jeg tjener mer enn ham
Publisert
Sist oppdatert
Innlegg: Skal det virkelig være sånn at en mann blir helt satt ut av at kona tjener mer enn ham?? Sånn har det blitt hos oss. Jeg har fått en kremjobb hvor jeg endelig får brukt utdannelsen min og dessuten tjener veldig bra, en god del mer enn mannen min. Han prøver å være entusiastisk og positiv, men jeg merker jo at han er helt rar.
 • Tips for jobbintervjuet
 • Spør meg aldri om jobben, blir foruretta hvis jeg har et møte når vi skulle vært sammen, bruker enhver anledning til å rakke ned på kollegaene mine og bransjen (jeg er jurist i et stort firma). Jeg vet jo at han er veldig konkurranseinnstilt og opptatt av å være vellykket, men å konkurrere med kona si…? Har ikke likestillingen kommet lenger?C.Svar: De tradisjonelle kjønnsrollene står forbausende sterkt, selv blant unge, moderne mennesker. Fortsatt er det vanligst at menn tjener mer enn kvinner, og menn trives ofte med dette. Det gir dem en følelse av å være familiens forsørger, selv om det i virkeligheten ikke er slik lenger.
 • De nye hjemmefruene
 • Det ligger dypt i mannsrollen å skulle være den overlegne parten, den som har mest ansvar, den som fortjener mest respekt. Når kvinner er flinkere, lykkes bedre og kanskje er økonomisk uavhengig av mannen, truer dette denne tradisjonelle rollen. Det høres ut som om din mann reagerer med å prøve å «jekke deg ned». Men i vår moderne verden er det risikabelt å insistere på den tradisjonelle rollen som overlegen mann. Du er ikke så avhengig av ham som kvinner var for 100 år siden, og trenger ikke å finne deg i å bli «satt på plass». Det er ikke for ingenting at antallet skilsmisser begynte å stige da det ble lettere for kvinner å klare seg selv økonomisk.
 • Slik blir du sjefens favoritt
 • Mannen din burde nok heller satse på å endre sin oppfatning om hva det er å være mann i forholdet til deg. Han burde være stolt og glad over din suksess, og ikke konkurrere med deg om hvem som har overtaket!Peder KjøsPsykolog og samlivsekspertpeder@kk.no

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer