Kk Mila 2014

- Jeg var en dundre på hundre

Da pilen på vektskåla viste 101 kg, tok Elin (34) affære.

FØR OG ETTER - FRA 101 TIL 56 KILO: Elin Thomassen (34) har fått livet og energien tilbake og er klar for KK Mila. Foto: Adele Cappelen Blystad
FØR OG ETTER - FRA 101 TIL 56 KILO: Elin Thomassen (34) har fått livet og energien tilbake og er klar for KK Mila. Foto: Adele Cappelen Blystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hadde vært en deilig sommer i Italia for Elin Thomassen (34) og ektemannen, men da feriebildene kom var noe av idyllen brutt.

- Å se bikinibildene av meg på stranden var et vendepunkt, for da skjønte jeg at jeg måtte slanke meg, sier Elin til KK.no.

Da stoppet nålen på vektskålen på 101, og for hjelpepleieren på 1.58 var litt av kosen over.

- Jeg var blitt en dundre på hundresier hun.

Gikk ned 45 kilo

Vi treffer Elin på årets KK-Mila på Bislett stadion i Oslo. Hun er en av 6500 damer som skal løpe ti kilometer, og hun stråler av glede og sier hun føler at livet er så mye lettere å leve nå.

To år er gått siden Italia-turen, og idag veier hun 56 kilo.

Hvordan har du greid å gå ned 45 kilo på to år?

- Jeg meldte meg på en vektklubb, og de første kiloene raste etterhvert av. Samtidig dro jeg med meg bulldoggen på lengre og lengre turer i skog og mark, sier Elin.

En kveld dro Elin på sin første joggetur. En tur ble til flere, og en venninne overtalte henne så til å melde seg på Knarvikmila. Da hun veide 65 kilo stoppet det opp litt, og da begynte Elin med en personlig trener.

- Jeg begynte med personlig trener for å bli sterkere i løpinga og for å nå målet som var 60 kg, og så ble det 56 til slutt, sier hun.

GIKK NED 90 KILO TIL SAMMEN: Elin Thomassen (34) og Susanne Farbrot (36) endret på kostholdet og begynte å trene da energien så smått begynte å strømme på - nå er de klare som egg for KK Mila. Foto: Adele Cappelen Blystad
GIKK NED 90 KILO TIL SAMMEN: Elin Thomassen (34) og Susanne Farbrot (36) endret på kostholdet og begynte å trene da energien så smått begynte å strømme på - nå er de klare som egg for KK Mila. Foto: Adele Cappelen Blystad Vis mer

Spiser fortsatt chips og snop

Både Elin og ektemannen Kenneth har vært glad i å kose seg i sofaen med melkepletter, jordbærskum og smågodt i skålen. Men da Elin begynte å slanke seg, måtte mye av kosen vike - men ikke helt.

- Før var det kos hver dag, men nå sparer vi det til lørdagen, og da spiser vi fortsatt litt chips og snop, for det går faktisk an, sier hun.

Til daglig spiser derimot Elin lite karbohydrater, og kostholdet er endret betraktelig, noe som har gitt henne mye mer energi til å gå turer og løpe, men likevel har det vært viktig for henne å ikke være for streng.

- Mitt motto er at du kan spise alt, men ikke alltid, sier hun.

Har du noen tips til andre som skal slanke seg?

- Mitt tips er å starte med èn ting om gangen, ikke slutte å røyke, slutte å spise snop, drikke brus og begynne å trene og alt på en gang, sier Elin.

45 KILO OG I HUNDRE FOR KK-MILA: - Jeg meldte meg på KK-mila for opplevelsen av springe med så mange damer samlet, og for å gi meg selv en liten utfordring med 10 kilometer, sier Elin Thomassen (34). Foto: Adele Cappelen Blystad
45 KILO OG I HUNDRE FOR KK-MILA: - Jeg meldte meg på KK-mila for opplevelsen av springe med så mange damer samlet, og for å gi meg selv en liten utfordring med 10 kilometer, sier Elin Thomassen (34). Foto: Adele Cappelen Blystad Vis mer

- Kunne ikke gå i trappa

Et av medlemme i KK-mila laget Team Dynamite, som skal gi alt på dagens løp, er Susanne Farbot. Akkurat som Elin, har hun gått ned 45 kilo.

- Vendepunktet kom da jeg skjønte at jeg ikke kunne gå opp og ned i trappa, sier Susanne til KK.no.

Hvordan har du klart å slanke deg 45 kilo?

- Våren 2010 hadde ei venninne av meg en presentasjon av vektreduserende midler hjemme hos meg hvor vi kunne ta full kroppsscanning. Der fikk jeg sjokk da jeg fikk tallet på bukfettet, som lå faretruende høyt, sier Susanne.

Hun hadde jo sett seg i speilet, men aldri klart å ta innover seg farene ved overvekten. Der og da kuttet hun ut karbohydrater, og droppet også usunt godteri og snacks. Og så kom energien omsider snikende.

- En annen helsegevinst var at jeg ble kvitt migrene og bihuleproblemer. Faktisk har jeg vært migrenefri helt siden mai 2010, sier hun.

TEAM DYNAMITE - KLAR FOR KK MILA: Fra venstre Susanne Farbrot sammen med venninnene Hanne Bjerkholt Svendsson, Merethe Evja og lillesøster Jannicke Kvist Trulsvik. Foto: Adele Cappelen Blystad
TEAM DYNAMITE - KLAR FOR KK MILA: Fra venstre Susanne Farbrot sammen med venninnene Hanne Bjerkholt Svendsson, Merethe Evja og lillesøster Jannicke Kvist Trulsvik. Foto: Adele Cappelen Blystad Vis mer

Løper KK mila for tredje gang

Susanne er i Oslo for å løpe KK-mila for tredje gang.

Hva er det som motiverer deg til å være med?

- I 2012 anbefalte en treningsvenninne meg til å melde meg på, og jeg ble revet med av snakket hennes rundt damenes helg, rosa helg, husmorferie og ikke minst å våge å tørre å løpe et løp, sier Susanne

Første gangen turte bare Susanne å løpe fem kilometer, men i dag er det mila som gjelder.

Hva er målet for dagens løp?

- Fullføre og overleve, ler Susanne.

Susannes triks

1. Stol på deg selv og gjør det som føles riktig for deg.

2. La være å høre på hva andre sier om for eksempel shaker og pulver. Så lenge opplegget rundt er bra, er det trygt.

3. Skal du slanke deg, må du gå inn 100 prosent.

4. Lag planer for måltider og trening, særlig i festlig lag og helger med mye festivitas.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer