Julepynt:

- Jeg vil ha mest mulig julepynt overalt

Nadine (28) har over 100 julenisser og bruker fem dager på å sette frem all julepynten.

JULETRE: Det hvite juletreet dekorert med mye amerikansk julepynt, er en av Nadines favoritter. FOTO: Privat
JULETRE: Det hvite juletreet dekorert med mye amerikansk julepynt, er en av Nadines favoritter. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Nå som julen nærmer seg er det mange som begynner å ta frem juledekorasjoner for å pynte ute og inne. Når man skal begynne å pynte til jul, er det mange som er uenige om, men hos Nadine-Zaphira Røyseth fylles huset med nisser og snømenn 1. november.

Nadine pynter alle rom i huset og vil ha så mye julepynt i hjemmet sitt som mulig. Hun feirer det hun kaller nissejul, som ikke har tilknytning til en religion, og har heller ikke så mye tradisjonell julepynt.

- Folk som kommer på besøk sier det er som å komme i et eventyrland. Jeg vil ha mest mulig julepynt overalt. Jeg begynner 1. november og tar det ned 1. januar, for da er jeg lei. Det tar ganske lang tid å sette frem all pynten, kanskje fem dager.

PYNT GIR GLEDE: For Nadine er julepynt en ekstra glede i hverdagen før jul. FOTO: Privat
PYNT GIR GLEDE: For Nadine er julepynt en ekstra glede i hverdagen før jul. FOTO: Privat Vis mer

Nadine bor i en leilighet i Ålesund, og pynter i alle kriker og kroker. Planter og toalett blir også dekortert med nisser, og sammen med all pynten bor det også en hund og en katt. Hun forteller at hun vil pynte ekstra mye fordi det gir henne glede.

- Høsten kan være tung, det er den for meg, og da er det fint å ha noe å glede seg over og det er en interesse. Det er masse farger og glitter og da blir det litt varmere.

GLITTER OG NISSER: Kattens klatrestativ har også fått julepynt. FOTO: Privat
GLITTER OG NISSER: Kattens klatrestativ har også fått julepynt. FOTO: Privat Vis mer

Hun regner med at hun har over 100 nisser, og sier hun ikke vil tenke på hvor mye penger hun har brukt på all pynten. I tillegg må hun leie et lager for å få plass til alt resten av året.

Mye av pynten er kjøpt på utenlandsreiser eller på nett, og det hun kjøper mest av er ting med glitter, i tillegg til nisser og snømenn. Nadine sin favorittgjenstand er det hvite glitrende juletreet hun har i stua. Det er pyntet med sølvtråder, fargerike kuler og sukkerstenger, mye av pynten er minner fra tidligere ferier.

- Jeg kjøper en del på reise, spesielt i USA og Tyrkia, der har de veldig mye. Jeg kjøper julepynt hele året, og har samla i kanskje ti år. Også bruker bare jeg alt jeg har av pynt, så folk oppdager alltid noe nytt her. Mye av det er stygt, men er så rart at det blir kult og.

SNØMENN: Puter, pledd og gardiner får også jule-makeover. FOTO: Privat
SNØMENN: Puter, pledd og gardiner får også jule-makeover. FOTO: Privat Vis mer

Tidligere har hun feiret jul hos tanta si i USA, og derfra har hun tatt med julepynt som gir henne gode minner. Nadine forteller at hun har sansen for amerikansk jul, og ikke er så glad i den tradisjonelle norske pynten, og har egne tradisjoner for julemat.

- Jeg har nok mest amerikansk pynt, er ikke så glad i fjøsnisser og sånt. Jeg har aldri smakt tradisjonell julemat, som ribbe eller pinnekjøtt. På julaften spiser jeg taco, pizza eller sushi. Jula for meg er ikke å gå i kirka eller noe med religion, det er at man skal være sammen og kose seg.

Døra til badet er også dekortert med en stor plakat av en nisse som sitter på toalettet, de vanlige bademattene er byttet ut med noen med julemotiv og på dusjdøra henger det en nissedrakt. Nadine vet at hun har mer pynt enn de fleste, men vil fortsette med mye pynt, også for vise det frem til gjester.

- Jeg skjønner at det ikke er for alle, men mange synes det er gøy å komme på besøk for å se og om jeg har noe nytt.

JUL PÅ BADET: Alle rom skal pyntes, så badet fylles også med jul og nisser. FOTO: Privat
JUL PÅ BADET: Alle rom skal pyntes, så badet fylles også med jul og nisser. FOTO: Privat Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer