Oslo

Jente-taxien har kommet

Festsesongen i Oslo er reddet. Nå kjører du trygt og gratis hjem fra byen hver helg fram til jul.

Jente-taxien har kommet
Publisert
Sist oppdatert
Mange kvier seg for å ta taxi hjem alene når de har vært på fest. Nå tilbyr motekjeden Lindex og Nordens største bilkjede Bilia gratis transport for kvinner hele veien hjem.I helgene vil spesielle biler fra Lindex og Bilia være på plass i Oslo sentrum mellom kl. 24-04 for å tilby kvinner skyss.

Vil gjøre kvinner tryggere

– Vi har blitt påvirket av nyhetsreportasjer den siste tiden, som forteller at kvinner i Oslo føler seg utrygge nattestid, sier Hanne Leino, administrerende direktør for Lindex i Norge, i en pressemelding. - Lindex er et foretak med 95 prosent kvinnelige medarbeidere, og vi retter oss mot kvinner, derfor er dette en sak som berører oss sterkt. Vi kjente at vi ønsket å gjøre noe konkret for at kvinner skal kunne være ute og feire julen og samtidig kjenne seg trygge når de skal hjem, legger Leino til.

Slik finner du taxiene

Bilene er av merket Ford Fiesta, og du kjenner dem igjen ved at det står Lindex og Bilia kjører kvinner trygt hjem på dem.Du finner bilene sentralt plassert utenfor nattklubben «Onkel Donald», som ligger i Universitetsgata 26. Det eneste kravet for å sitte på er at du er kvinne.

Kjører hver helg fram til jul

Kjøretøyene vil kjøre i de tre første adventshelgene. 28.-29. november, 5.-6. desember og 12.-13. desember.Bak rattet sitter utdannede vakter fra sikkerhetsselskapet Securitas, som i tillegg til å kjøre kvinner hjem vil ha vakter stående på hentestedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer