FØNER DU HÅRET DAGLIG? Slapp av. Det skader ikke håret! Bare pass på å bruke et varmebeskyttende produkt i håret først, så sliter du ikke på håret. Foto: Cultura Creative (RF) / Alamy/All Over Press
FØNER DU HÅRET DAGLIG? Slapp av. Det skader ikke håret! Bare pass på å bruke et varmebeskyttende produkt i håret først, så sliter du ikke på håret. Foto: Cultura Creative (RF) / Alamy/All Over Press Vis mer

Hårføner

Jo, du kan føne håret hver dag

Bare husk å beskytte det mot varme hver gang du bruker hårføneren.

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Mange av oss bruker hårføneren daglig om vinteren, blant annet i frykt for å bli forkjølet av å gå ute med vått hår.

Men er det egentlig bra for håret å føne det hver dag?

– Det går helt fint å bruke hånføner hver dag, men husk å beskytte det mot varme. Håret kan bli veldig tørt hvis ikke, sier Karen Terese Arntsen, daglig leder og frisør ved Vice Capo Sartor, til KK.no.

LES OGSÅ: Ikke ta av hårføner-nebbet

Unngå å holde føneren for nærmt

Selv om det er ok å føne håret daglig, gjelder det likevel å ta sine forholdsregler. Du bør for eksempel aldri føne håret mens det er dryppende vått, men la det lufttørke litt eller håndkletørke det godt før du setter i gang.

<strong>HÅREKSPERT:</strong> Karen Terese Arntsen er daglig leder og frisør ved Vice Capo Sartor. Foto: Privat
HÅREKSPERT: Karen Terese Arntsen er daglig leder og frisør ved Vice Capo Sartor. Foto: Privat Vis mer

– Det finnes ingen regel hvor langt unna du skal holde føneren fra håret, men jo nærmere du holder den, jo varmere blir håret og da skader du det selvsagt mer, opplyser Arntsen.

Bør man alltid bruke varmebeskyttende spray? Eller går det greit uten?

–  Jeg vil absolutt anbefale varmebeskyttende produkter ved føning. I dag finnes det mange stylingprodukter som er varmebeskyttende, så bare ved føning vil disse gi håret nok beskyttelse. Varmebeskyttende spray kan brukes når du glatter ut eller krøller håret med varmeverktøy, råder frisøren.

LES OGSÅ: Derfor bør du føne i to minutter ekstra

Skadelig å sove med vått hår?

Det kan jo være fristende å dusje seg sent på kvelden for å unngå en tidlig start på dagen med hårvask og hårføning. Men er det skadelig for håret å sove med et vått=

– Nei, håret vil ikke ta skade av å sove med vått hår, men det er ikke bra for hodebunnen. Den kan bli tørr og irritert, forteller Arntsen.

Mange sliter også med tørt og livløst hår om vinteren på grunn av den kalde utetemperaturer og oppvarmet inneklima.

Visste du at bare det å kutte litt ned på sjampovaskingen i vintermånedene kan gjøre underverker for håret ditt? Sjampo inneholder nemlig stoffer som kan tørke ut håret og hodebunnen dersom det brukes for ofte.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer