BEHANDLE DEN PENT: Du bør unngå å legge solkremen i direkte sollys, og skru alltid korken godt på etter bruk. Bruk faktorvett! Foto: Cecilie Leganger
BEHANDLE DEN PENT: Du bør unngå å legge solkremen i direkte sollys, og skru alltid korken godt på etter bruk. Bruk faktorvett! Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Solkrem

Jo, solkremen fra i fjor er god nok

Men lukt på den først.

Publisert
Hvert år kommer bikiniværet på oss som julekvelden på kjerringa, og alt vi har i skapet er den gamle solkremen fra i fjor. Men i følge det danske forbrukerrådet kan du trygt bruke den.

Danskene har testet fjorårets solkremer på laboratioriet, og testen viser at du godt kan bruke restene før du kjøper en ny. Begge kremene i testen holdt nemlig den lovende faktoren etter å ha blitt åpnet, brukt litt og deretter oppbevart i et halvt år i romtemperatur. Akkurat som på badet.

Også forholdet mellom UVB og UVA-beskyttelsen var i orden i testen.

Les også: Her er de beste solkremene
Les også: Høy solfaktor ingen garanti

Se på emballasjen

Holdbarheten av solkremene etter åpning skal stå på produktene. Du bør unngå å legge solkremen i direkte sollys, og skru alltid korken godt på etter bruk. Bruk faktorvett!

Kreftforeningen mener at holdbareten avhenger av hvordan kremen er oppbevart. Har den ligget mørkt og kjølig er kremen brukbar i år også. Ifølge danske Kræftens Bekæmpelse kan de fleste solkremer holde i to år hvis de oppbevares ved temperaturer på under 25 grader.

Les også: Er du mye ute i sola i sommer?
Les også: Den store solkremguiden

Lukt og se

Husk allikevel å sjekke den gamle solkremen, før du smører deg inn med den. Akkurat som annen kosmetikk kan solkremen bli for gammel. Hvis den lukter merkelig, eller hvis konsistensen er annerledes, så kjøpe en ny.

Er du i tvil, spør på apoteket.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer