Hår

- Jobb opp skummet når du vasker håret

Da absorberes produktet skikkelig og du får bedre effekt. Eksperttips for tørt og slitt hår!

<strong>SKAL SKUMME:</strong> - Fordel litt av produktet i håret, tilsett litt vann, massér opp til det skummer, tilsett litt ekstra vann, massér opp til mer skum og fortsett på denne måten. Dette betyr at produktet absorberes bedre, det blir lettere å skylle ut og vil ikke tynge håret ned, forklarer kolorist Christophe Robin.  Foto: Getty Images
SKAL SKUMME: - Fordel litt av produktet i håret, tilsett litt vann, massér opp til det skummer, tilsett litt ekstra vann, massér opp til mer skum og fortsett på denne måten. Dette betyr at produktet absorberes bedre, det blir lettere å skylle ut og vil ikke tynge håret ned, forklarer kolorist Christophe Robin. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Én ting er sikkert og visst – og det er at vi kvinner ønsker at håret vårt skal se sunt, friskt og vakker ut.

På denne tiden av året kan imidlertid dette være langt lettere sagt enn gjort. Tørr og iskald vinterluft er nærmest som «døden» for vårt sarte, nordiske hår. Dette forverres også av farging og varmebehandling – som sliter mye på håret.

Vinteren er med andre ord en glimrende tid for å pleie og kure håret ditt litt oftere. Eventuelt kan du bruke produkter som for eksempel kjendisfavoritten Moroccan Oil, som skal gi fukt og glans tilbake til håret ditt.

LES OGSÅ: Ikke legg deg med vått hår

Vask forsiktig og masser hodebunnen

Det aller første du bør tenke på når det gjelder hårpleie, er imidlertid ikke kuring, styling eller føning - men selve hårvasken.

Tar du deg ikke tid til å gjøre dette skikkelig – og på rett vis, får du nemlig ikke dannet grunnlaget du trenger for at håret skal se livlig, blankt og frisk ut.

- Selv om du har et veldig hektisk liv, må du finne tid til den gleden det er å vaske håret forsiktig og massere hodebunnen for å sette i gang blodsirkulasjonen. Håret ditt vil da bli enda vakrere, forteller koloristen Christophe Robin i en pressemelding fra Lòreal.

Robin er en av bransjens mest anerkjente kolorister, og har en egen salong på hotellet Meurice i Paris - som spesialiserer seg på nettopp hårfarge og hårbehandling.

I tillegg har han jobbet med noen av verdens fremste designere og kvinnelige stjerner – deriblant Catherine Deneuve, Emmanuelle Beart og Kristin Scott-Stewart.

LES OGSÅ: Dette er den vanligste hårtabben vi begår

Opparbeid skummet gradvis

Ifølge Robin lønner det seg også å bruke litt tid på å massere inn sjampoen og skummet.

Dette gjør nemlig at produktet absorberes bedre.

- Jeg anbefaler å la produktet virke i håret i et par minutter. Hemmeligheten er å gradvis opparbeide skummet, forklarer han:

- Fordel litt av produktet i håret, tilsett litt vann, massér opp til det skummer, tilsett litt ekstra vann, massér opp til mer skum og fortsett på denne måten. Dette betyr at produktet absorberes bedre, det blir lettere å skylle ut og vil ikke tynge håret ned.

LES OGSÅ: Hårproduktet du ikke bør droppe

Bytt sjampoen med balsam

Har du svært slitt, tørt eller skadet hår, anbefaler Robin også at du dropper sjampoen i blant når du skal vaske håret.

- Kvinner med svært krusete og/eller behandlet hår kan vaske med balsam istedenfor sjampo annenhver gang de vasker håret, sier han.

Følger du Robins balsamråd bør du imidlertid være påpasselig med én ting – og det er hvor du benytter balsamproduktet.

LES OGSÅ: Vasker du håret i riktig rekkefølge?

Kan få fett hår

Ifølge Olimb-frisør Anette Bjørke risikerer du nemlig å få fett hår dersom du bruker det for nær hodebunnen.

- Den største og vanligste vaskefeilen er å bruke balsam eller kur for nær hodebunnen. Det innerste håret får nemlig næring av hodebunnen og «dobbelt opp» med næring gjør at du fort ender opp med fett hår, har hun tidligere uttalt til KK.no.

Med andre ord: Ikke bruk balsam eller kur i de 3-5 centimeterne av håret som ligger nærmest hodebunnen.

LES OGSÅ: Her er verdens beste hårkur

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer