Helse & Livsstil

Jojo-slankerne tar hevn

Å gå på ulike dietter i løpet av livet øker fruktbarheten, viser undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert
Jojo-slanker er et litt negativt ladet uttrykk, dog med et strøk av humor. Nå viser det seg imidlertid at kvinner som har fulgt minst fem ulike dietter eller livsstilsprogram har 80 prosent mindre sjanse for å bli ufruktbare. Det viser studier ved universitetet Harvard.

Analysen av 17.544 gifte kvinner fant at de mest fruktbare kvinnene spiste mindre fett og sukker fra karbohydrater, fikk flere proteiner fra grønnsaker enn kjøtt, hadde en lavere BMI (Body Mass Index) og trente i lange perioder om dagen.

Sammenhengen mellom livsstilsmønsteret og risikoen for ikke å få barn var lik uavhengig av alder og tidligere svangerskap.

- Vi analyserte hva som skjer hvis du følger en, to, tre, fire eller flere ulike livsstilsprogrammer. Det vi fant var at kvinner som begynner å følge slike dietter opplever at risikoen for å få problemer med eggløsning, eller å få problemer med å bli gravid, synker for hver dag hun deltar i programmet, sier Jorge Chavarro, en av forskerne bak prosjektet, til ivillage.com.

Han forteller at målet med undersøkelsen er å finne ut hva slags type diett, og hva slags fysisk aktivitet i dagliglivet, som spiller en stor rolle for å forhindre at man blir ufruktbar, altså at man ikke er i stand til å bidra til unnfangelse på grunn av problemer med eggløsningen, eller ikke er i stand til å bære frem barnet.

Ufruktbarhet oppstår hos ett av seks par i USA og Europa og eggløsningen er i 30 prosent av tilfellene problemet.

LES OGSÅ:
 • Trenger sex ofte
 • Gravide tier om drikking
 • Problemfri prevensjon?
 • Jojo-slankeren går opp og ned i vekt. Hun streber etter den perfekte dietten som hun skal orke å holde ut med.Nå kan det se ut som om søken etter den rette slankekuren kan gi uante helsegevinster.
  Jojo-slankeren går opp og ned i vekt. Hun streber etter den perfekte dietten som hun skal orke å holde ut med.Nå kan det se ut som om søken etter den rette slankekuren kan gi uante helsegevinster. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer