Helse & Livsstil

Juice mot Alzheimer

Juice-drikking kan forebygge Alzheimer.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Grønnsaks- og fruktjuice kan vise seg å ha en positiv effekt for den som vil forebygge Alzheimer, viser en studie som nylig ble publisert i American Journal of Medicine.

Forskere ved Vanderbilt-universitetet har fulgt nesten 2000 mennesker over en periode på 10 år, og har funnet ut at de som drakk juice mer enn tre ganger i uka, hadde 76 prosent lavere risiko for å utvikle Alzheimer enn de som drakk juice sjeldenere enn én gang i uka.

- Mange forskere mener at det er en forbindelse mellom utviklingen av frie radikaler i kroppen og de tidlige endringene i hjernecellene til mennesker som til syvende og sist kommer til å utvikle Alzheimers, sier Harriet Millward i Alzheimer's Research Trust til BBC.

- Siden frukt- og grønnsaksjuicer er rike på antioksidanter, som hjelper mot frie radikaler, er det interessant å se resultatene fra denne studien, sier Millward.

Millward finner det spesielt interessant fordi stuiden har vart i lang tid og omfattet mange pasienter.

- Forskningen tiltrekkes av riktig kosthold, fordi kostholdsendringer kan være en rimelig måte å bekjempe en sykdom som ødelegger utallige liv på, sier Millward.

 • Slik får du mentale muskler
 • Foto: Colourbox
  Foto: Colourbox Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer