Grønnsaks- og fruktjuice kan vise seg å ha en positiv effekt for den som vil forebygge Alzheimer, viser en studie som nylig ble publisert i American Journal of Medicine.
Forskere ved Vanderbilt-universitetet har fulgt nesten 2000 mennesker over en periode på 10 år, og har funnet ut at de som drakk juice mer enn tre ganger i uka, hadde 76 prosent lavere risiko for å utvikle Alzheimer enn de som drakk juice sjeldenere enn én gang i uka.
- Mange forskere mener at det er en forbindelse mellom utviklingen av frie radikaler i kroppen og de tidlige endringene i hjernecellene til mennesker som til syvende og sist kommer til å utvikle Alzheimers, sier Harriet Millward i Alzheimer's Research Trust til BBC.
- Siden frukt- og grønnsaksjuicer er rike på antioksidanter, som hjelper mot frie radikaler, er det interessant å se resultatene fra denne studien, sier Millward.
Millward finner det spesielt interessant fordi stuiden har vart i lang tid og omfattet mange pasienter.
- Forskningen tiltrekkes av riktig kosthold, fordi kostholdsendringer kan være en rimelig måte å bekjempe en sykdom som ødelegger utallige liv på, sier Millward.
