Juice

Juicen som øker blodsirkulasjonen

Viktig for hukommelse, hørsel og syn - og kan gjøre underverker for huden.

FORDELENE SAMLET I ÉN DRINK: Denne juicen har en blanding av appelsiner, kål, gulrøtter og ingefær - som alle har store fordeler for blodsirkulasjonen din. Foto: Thinkstock.com
FORDELENE SAMLET I ÉN DRINK: Denne juicen har en blanding av appelsiner, kål, gulrøtter og ingefær - som alle har store fordeler for blodsirkulasjonen din. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har helt sikkert hørt om dårlig blodsirkulasjon - kanskje du har en tendens til å fryse på hendene?

Med dårlig blodsirkulasjon menes som oftest at det er en nedsatt sirkulasjon i arteriene eller pulsårene utover i kroppen.

Selv om fokuset på god helse er langt større i dag enn det var tidligere, er det fortsatt mange som ikke er klar over hvor viktig det er med god blodsirkulasjon i kroppen.

Heldigvis finnes det enkle grep du kan benytte deg av for å gjøre den bedre.

LES OGSÅ: Høstdrikken du bør lage i kveld

Viktig for hele kroppen din

Dårlig blodsirkulasjon er ofte et tegn på høyt blodtrykk, så det lønner seg å ta hensyn til blodstrømmen i kroppen din.

God sirkulasjon derimot, kan være til nytte for hele kroppen.

Ikke bare kan det bidra til å øke mentale prosesser som hukommelsen din, men det kan også hjelpe mot nedsatt hørsel og syn, og gjøre underverker for huden din.

En av hovedårsakene til dårlig sirkulasjon er mangel på viktige næringsstoffer, som kroppen ikke får gjennom naturlige vitaminer og mineraler i blodstrømmen, skriver FitSugar.com.

Ferske matvarer som appelsiner, kål, gulrøtter og ingefær kan imidlertid hjelpe sirkulasjonen ved å nøytralisere skader på årene og styrke de minste blodårene (kapillærene).

Denne grønne juicen inkluderer alle de fire supermatvarene som er bra for blodsirkulasjonen, i tillegg til noen ingredienser for smakens skyld. Prøv den!

LES OGSÅ: Fem om dagen holder ikke

GOD BLODSIRKULASJON ER VIKTIG: Ikke bare kan det øke mentale prosesser som hukommelsen, men det kan også hjelpe for nedsatt hørsel og syn, og gjøre underverker for huden din. Foto: Thinkstock.com
GOD BLODSIRKULASJON ER VIKTIG: Ikke bare kan det øke mentale prosesser som hukommelsen, men det kan også hjelpe for nedsatt hørsel og syn, og gjøre underverker for huden din. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Superjuicen

Juicen byr på mange viktige næringsstoffer og er perfekt til både kveldsmaten eller frokosten.

Ingredienser:
 • 1 fuji eple, uten skall og kjerne(les mer om dem her)
 • 1 sitron, skrelt
 • 1 appelsin med skall
 • 2 hele gulrøtter
 • 6 blader fra en kål, renset
 • 1 klype med revet ingeførrot
 • 1 juicepresse
  Slik gjør du:
 • Kutt opp eple, appelsinen og sitronen.
 • Fjern skallet fra sitronen og legg alle ingrediensene i en elektrisk juicepresse.

 • Enkelt, sunt og godt.

  LES OGSÅ: Drikk dette før trening

  (Artikkelen fortsetter under bildet)  Symptomene du bør være obs på

  Som KK.no tidligere har skrevet, kan vanlige symptomer ved svært dårlig sirkulasjon være typiske «røykebein». Dette gir smerter i beina under en treningsøkt, og blir borte igjen når du hviler.

  I tillegg er det vanlig å ha smerter når du går. Ettersom disse smertene kan komme av mange forskjellige årsaker, er det viktig at du har en lege som sjekker opp ulike muligheter.

  Et meget alvorlig symptom er misfarging av kroppsdeler som fingre og tær. Dette er et tegn på koldbrann, som forårsakes av at det er redusert tilførsel av blod til kroppsdelen. Ved forandringer i utseende eller smerter bør du oppsøke lege.

  De fleste leger kan diagnostisere dårlig blodsirkulasjon bare ved å ta en kikk på deg, ved å se på pulsen i beinet og temperaturen, så hvis du er usikker oppsøk en lege.

  LES OGSÅ: Slik kommer du i kolesterolbalanse

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer