Fyllesyk

Juicen som tar knekken på fyllesyken

Tilfører kroppen viktige næringsstoffer og får opp humøret.

NEI, DET ER IKKE EN BLOODY MARY: Men en juice laget på tomater, sitron, selleristang, ingefær og jalapeño inneholder en rekke ingredienser som vil gjøre formen bedre. Foto: Getty Images/iStockphoto
NEI, DET ER IKKE EN BLOODY MARY: Men en juice laget på tomater, sitron, selleristang, ingefær og jalapeño inneholder en rekke ingredienser som vil gjøre formen bedre. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ligger du på sofaen i fosterstilling, igjen?

Selv om gårsdagen helt sikkert var fantastisk morsom, er det fort gjort å angre litt når dagen derpå betyr en hel dag med frynsete nerver og et hode som verker.

Og hvis du er blant dem som i tillegg må høre på klagingen til typen, kan du forsikre han om at du garantert har det verre enn ham - det er bevist!

Heldigvis finnes det noen triks som kan få bukt med den elendige formen.

Akkurat som at det finnes matvarer (ja, faktisk) - i tillegg til alkohol - som kan gjøre deg fyllesyk, er det enkelte matvarer som kan kurere den.

Blant annet juice, skriver FitSugar.com.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Derfor blir du sulten av å sove for lite

DRIKK DETTE DAGEN DERPÅ: Innholder av jalapeño kan til og med få opp humøret, ettersom innholdet av capsaicin kan øke produksjonen av endorfiner i kroppen. Foto: Getty Images/iStockphoto
DRIKK DETTE DAGEN DERPÅ: Innholder av jalapeño kan til og med få opp humøret, ettersom innholdet av capsaicin kan øke produksjonen av endorfiner i kroppen. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Oppskriften du bør prøve

Selv om rikelig med vann, kanskje et par smertestillende og tid er den beste kuren for å bli kvitt fyllesyken, kan også denne hjemmelagede juicen gjøre susen.

Ved første øyekast kan det kanskje se ut som en Bloody Mary - som også er blitt sagt å ha en positiv effekt på fyllesyken. Denne drikken inneholder imidlertid ikke vodka, men derimot alt du trenger for å komme deg gjennom dagen.

Den er proppfull av viktige næringsstoffer som vitamin C, lykopen og ikke minst vann - som er noe kroppen er robbet for etter en fyllekule.

Den inneholder også litt jalapeño, som kan komme godt med på en kjip dag som dette. Sterk mat er nemlig kjent for å øke produksjonen av endorfiner (lykkehormon) i kroppen.

Er du også kvalm? Da vil ingefæren i drikken hjelp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Del kjøttstykket ditt i to

Her er oppskriften:

Ingredienser:
 • 3 medium store tomater
 • 2 selleristenger
 • 2 små biter ingefær (cirka 1 cm i diameter)
 • 1 jalapeño
 • 1/4 agurk
 • 1 sitron

 • Slik gjør du:
  Ha alle ingrediensene i en juicemaskin, slik at du fjerner saften fra alle ingrediensene, og server straks.

  LES OGSÅ: Her bør du ikke sette middagsrestene

  Prøv også havregrøt

  På grunn av den vanndrivende effekten av alkohol, mister som kjent kroppen mange viktige mineraler og vitaminer etter en skikkelig fest.

  En av matvarene som kan gi deg mange av disse tilbake er havre. Den kan tilføre B-vitaminer (som er bra for lever og humør) og andre essensielle mineraler som magnesium, kalsium og jern.

  Som om ikke det var nok, kan havre bidra til å nøytralisere surhetsgraden i kroppen, rense leveren, absorbere giftstoffer og sakte øke sukkernivåene.

  Når fyllesyken er som verst er det absolutt god grunn til å lage litt havregrøt.

  LES OGSÅ: Bytt ut banan med blåbær

  AUUUU: Fyllesyke er IKKE gøy, uansett hvor moro det var kvelden før... Foto: PantherMedia
  AUUUU: Fyllesyke er IKKE gøy, uansett hvor moro det var kvelden før... Foto: PantherMedia Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer