<strong>FÅ FARGE I EN FEI:</strong> Det er sunnere å jukse på seg litt farge enn å steke seg i sola. Lær triksene!  Foto: Getty Images
FÅ FARGE I EN FEI: Det er sunnere å jukse på seg litt farge enn å steke seg i sola. Lær triksene! Foto: Getty Images Vis mer

Solbrun

Juks deg sommerfresh

Du trenger ikke selvbruning for å få litt sommerfarge i fjeset.

Publisert
Sist oppdatert
Sverger du til selvbruning eller tropper du opp i parken med vinterblekt fjes, klar for ny sesong med fregnesanking?

Det finnes faktisk en mellomting, og det er gode nyheter for deg som ikke får til eller liker looken av selvbruningsprodukter. Mange av oss blir nemlig veldig oransje av disse, og selv om oransje lepper er en av sommerens heteste trender, frister neppe oransje hud like mye.

Plei og beskytt huden

Du har kanskje tatt grep og fått bukt med den vinterblasse huden. Husk likevel at det ikke bare er krisehjelp for huden som skal til - du må rense og pleie huden daglig.

Selv om solfaktor på eksponert hud er viktig hele året - også i Norge - blir det spesielt viktig nå som sola titter fram.

Men visste du at det holder med faktor 15, selv på vinterblek hud?

Sommerglød på 1-2-3

Dersom du ønsker en frisk glød med en litt «fuktig» look, bør du holde deg til kremprodukter.

Bruk for eksempel en farget dagkrem eller bronzer med kremkonsistens. Dette gir en mer naturlig finish enn pudderprodukter.

En av KK.no's journalister er avhengig av fargede dagkremer, og har funnet sin soleklare favoritt. Se resultatet av testen her.

Se noen produktforslag her:

En kremblush i kinnene gir et mer naturlig utseende enn pudderblusher ofte gjør. Det ser mer ut som at du har gått deg en tur i frisk luft enn at du har sminket deg.

Du kan bruke en myk svamp eller sminkekost til å påføre kremblush, men bruker du fingrene, vil varmen fra hendene hjelpe blushen å smelte inn i huden.

Siden kremprodukter ofte har intens pigmentering, bør du påføre litt og litt produkt og bygge intensiteten gradvis til du får det resultatet du ønsker deg.

Legg solpudderet riktig

For mange av oss betyr sol og sommer at vi sminker oss mindre. Huden ser naturlig mer levende ut, og behovet for å dekke den til minker etterhvert som fregnesankingen gir resultater.

Enten du sminker deg til perfekt hud eller går for en mer naturlig look, gjelder det å få litt glød i overgangsperioden.

Solpudder er det perfekte produktet på denne tiden av året, men bruker du det riktig?

Du skal ikke legge solpudderet i hele ansiktet, men fra siden av pannen - i tinningsområdet - og ned mot kinnene, ifølge sminkeeksperten.

- Du skal kun skyggelegge ytterkanten av ansiktet. Solpudder midt i panna er helt forferdelig, sier ansvarlig makeupartist for IsaDora, Stephan Øien i denne saken.

- Bruker du mye solpudder i hele ansiktet, vil du ikke bare få en unaturlig brunfarge. Ansiktet vil også se veldig flatt ut. De høyeste punktene i ansiktet ditt, som panne, nese, kinnbein bør være litt lysere, sier han og forklarer videre:

- Se for deg ei rund kule. Den vil alltid være lysere på midten enn på sidene. Mørklegger du det lyse midpartiet, vil kulen se flat ut. Og det er dét mange gjør med ansiktet sitt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer