Onani

«Juks» deg til klimaks

Det er ikke alltid du har en vibrator eller kjæreste tilgjengelig.

ONANI: Du må ikke ha en vibrator for å kunne kose deg. Du kan komme langt med litt fantasi og det du finner hjemme. Foto: (c) Arman Zhenikeyev/Corbis/All Over Press
ONANI: Du må ikke ha en vibrator for å kunne kose deg. Du kan komme langt med litt fantasi og det du finner hjemme. Foto: (c) Arman Zhenikeyev/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Onani er kanskje noe mange synes er et ganske flaut tema, men likevel er dette noe de aller fleste av oss gjør. Bak lukkede dører riktignok.

Og tro det eller ei så er onani faktisk anbefalt. Det er nemlig en fin måte å bli kjent med sin egen kropp og seksualitet på, og den beste måten å finne ut av hva du selv liker.

For hvis du selv ikke kan gi deg en orgasme, hvordan skal da en mann kunne klare å gi deg det?

I dag er det også svært lett å få tak i leketøy og hjelpemidler som skal gjøre opplevelsen enda bedre. Enten om det er for å bruke på egenhånd, eller noe du vil bruke sammen med kjæresten din.

Men det betyr ikke at du må ha en vibrator for å kunne kose deg, det er kanskje ikke alle som har dette tilgjengelig til en hver tid heller. Men med litt fantasi kan du likevel nå klimaks, selv om du ikke har en mann eller en vibrator tilgjengelig.

LES OGSÅ: Onanerer partneren din ofte?

USKYLDIG MORO: Vi har vel alle hørt historier om kvinner som sitter på en sentrifugerende vaskemaskin. Hvorvidt det fungerer er en annen sak. Foto: (c) Angela Cappetta/Corbis/All Over Press
USKYLDIG MORO: Vi har vel alle hørt historier om kvinner som sitter på en sentrifugerende vaskemaskin. Hvorvidt det fungerer er en annen sak. Foto: (c) Angela Cappetta/Corbis/All Over Press Vis mer

Fra grønnsaker til baderomsartikler

– Det er ikke så vanskelig for de fleste damer å komme når man har seg uforstyrret med seg selv. Når ingen ser, eller er til stede og forventer noe av deg slapper man best av, og da er det mye enklere å nyte kåtheten, har sexinspirator og innehaver av nettstedet Cpunktet.no, Cecilie Kjensli, uttalt til KK.no.

Hun påpeker at damer har gjort dette til alle tider, uten partner eller noe form for moderne sexleketøy, og at fingrene som regel gjør den jobben veldig bra.

– Men jeg er også sikker på at mange har eksperimentert med ting de finner i kjøkkenskuffen eller på badet. Frukt og grønt kan også være en suksess, sier hun og ler litt.

Ja, for hvem har vel ikke hørt historier om agurker og bananer som har gjort susen? Eller kanskje kan det funke å sitte på vaskemaskinen mens den sentrifugerer.

– Dette i kombinasjon med frekke fantasier funker som orgasmebooster, og jo drøyere jo bedre. Har du dårlig fantasi finner du mye snusk på nett, så la ikke sjenansen stoppe deg.

LES OGSÅ: De hotteste sextrendene i 2014

Kjenn deg selv

Det å tilfredsstille seg selv har vært tabubelagt, og slik kan det fortsatt være for mange. Spesielt blant kvinner. Onani er imidlertid helt normalt og vanlig, og ifølge Maria K. Ebbestad, nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet, er det også veldig bra for deg og din helse.

– Først og fremt er det å bli kjent med sin egen kropp, og å onanere, viktig for å kunne ha et godt sexliv.

- Du må selv finne ut av hva som får deg til å nå klimaks, slik at du kan fortelle partneren hva du liker. Sett av tid til deg selv og din egen nytelse, enten du er singel eller i et forhold. Det er heller ingenting i veien for å involvere partneren i onanien, har hun forklart.

PRØV DEG FREM: Klitoris er nøkkelen til kvinners orgasme sier Ebbestad, og det er viktig at man prøver seg frem og finner ut hva som funker for deg. Foto: Piotr Marcinski / Alamy/All Over Press
PRØV DEG FREM: Klitoris er nøkkelen til kvinners orgasme sier Ebbestad, og det er viktig at man prøver seg frem og finner ut hva som funker for deg. Foto: Piotr Marcinski / Alamy/All Over Press Vis mer

For noen kan det føles enkelt å få en orgasme, mens andre opplever det langt sjeldnere. Og uansett hvordan det er for deg, mener Ebbestad at det er én ting som er sikkert: Klitoris er nøkkelen til kvinners orgasme.

Det er klitoris som gjelder

Klitoris er den eneste kroppsdelen hos mennesker som kun har som funksjon å gi nytelse. De fleste kvinner får bare orgasme når klitoris stimuleres. Dette er grunnen til at mange kvinner ikke får orgasme under vanlig samleie.

– For at kvinner skal komme, bør klitoris stimuleres enten med tunge, fingre, penis eller et sexleketøy. Over 75 prosent av kvinner trenger stimulanse på klitoris under samleie for å komme, så for jenter så holder ikke alltid penetrering for å kunne komme i mål, forteller hun.

HYGGE I DUSJEN: Hånden er et veldig godt alternativ, men for noen kvinner er det kanskje ikke nok å bruke fingrene for å oppnå orgasme. Men en kraftig dusjstråle kan gjøre susen. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press
HYGGE I DUSJEN: Hånden er et veldig godt alternativ, men for noen kvinner er det kanskje ikke nok å bruke fingrene for å oppnå orgasme. Men en kraftig dusjstråle kan gjøre susen. Foto: REX/Garo/Phanie/All Over Press Vis mer

Når det er sagt er det også lurt å variere mellom flere teknikker når du onanerer, og ikke alltid ty til den samme hver gang.

– Du bør finne minst tre teknikker som fungerer. Det er om å gjøre å nyte hele veien til klimaks, og den blir enda bedre om du har flere stier å velge mellom. Slik blir det også lettere for partneren å kunne tilfredsstille deg.

Lek deg med dusjstrålen

Hånden er et veldig godt alternativ, men for noen kvinner er det kanskje ikke nok å bruke fingrene for å oppnå orgasme. Da anbefaler Ebbestad at du har et hjelpemiddel eller to for hånden.

– Da kan du forsøke å stimulere deg selv med strålen fra dusjhodet når du dusjer, eller prøv en vibrator.

- Du kan kanskje også ha glede av å lese noe seksuelt pirrende, se bilder eller film.

Fantasien er nemlig et av de viktigste hjelpemidlene du har når du onanerer. Bruk de som krydder i hverdagen og gjør sexlivet rikere. Et glidemiddel er også et godt supplement når du onanerer, og er med på å gjøre det som allerede er godt, enda bedre.

Denne saken har tidligere vært publisert på KK.no, men er hentet frem igjen til glede for nye lesere!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer