Tips

Jukser du i senga?

Her er ekspertens tips til deg som vil gå fra fake til ekte orgasme.

Foto: Imagesource
Foto: Imagesource Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En kvinne har skrevet inn til vår samlivsekspert Peder Kjøs med følgende problem:

Aldri orgasme

Jeg har et lite problem når det kommer til sex. Jeg har aldri hatt orgasme.
 • Orgasme er bra for helsa
 • Jeg onanerer ofte, jeg er i et fast forhold og vi har sex relativt ofte, selv om vi har en liten sønn på snart ni måneder. Jeg er selvsikker, tør å prøve nye ting og jeg har det veldig godt også uten orgasme, men jeg har jo lyst til å oppleve dette som skal være så utrolig fantastisk. Jeg føler meg litt mislykket som har klart å lage barn, men aldri har hatt en orgasme! Det kjennes ofte som at det skal gå for meg, jeg kjenner at jeg er så nær toppen og så er det som noen skrur av en bryter. Av og til hender det til og med at jeg «squirter», og det er deilig, men det går ikke for meg. Jeg synes det er kjempeflaut og ja, jeg faker for kjæresten min...
 • Ja, vi faker
 • Jeg gjorde ikke det i begynnelsen, men så begynte han å spørre hvorfor jeg aldri kom og ville snakke om hva han skulle gjøre for å få det til å gå for meg, hvordan jeg fikk det til selv, og så videre. Og da var jeg for flau til å innrømme at jeg aldri har klart det...
 • Slik avslører du faking
 • Nå har jeg faket så lenge, i nesten to år, så da kan jeg ikke plutselig innrømme at jeg har lurt han hele tiden! Da ville han nok blitt utrolig skuffet over meg. Jeg tenkte at det ville komme etter hvert, men jeg venter visst forgjeves... Kan du hjelpe meg?? Hilsen desperat juksemaker

  Her er Peder Kjøs' råd:

  Når du faker orgasme setter du deg selv i et klassisk dilemma. Du gir ham et galt inntrykk av sexlivet deres for å unngå en pinlig samtale, og dermed blir det enda vanskeligere å ta opp problemet en annen gang. Men det er fullt mulig å løse denne floken.
 • Slik får du superorgasme
 • 1. La det skje av seg selvProblemer med å få orgasme skyldes svært sjelden noe fysisk. For de fleste er det psykiske sperrer som står i veien. Orgasme er ikke et mål som skal oppnås, men en prosess som går sin egen naturlige vei. Orgasme er litt som søvn – den kommer lettere jo mindre du gjør for å oppnå den. Din jobb er å slippe den til, ikke å presse den fram. Når du slapper av øker du blodgjennomstrømmingen i underlivet. Du blir mer følsom, og orgasmen kommer lettere enn hvis du prøver å stresse deg til målet.
 • Slik får du multi-orgasmer
 • Ut fra det du skriver virker det som om du har et avslappet forhold til sex og partneren din. Noen tør for eksempel ikke å få orgasme fordi de er redde for å lage lyder, skjelve eller «squirte» ukontrollert, men slik er det kanskje ikke for deg. Det virker mer som om orgasme har blitt noe du skal oppnå eller prestere, men sjansen er paradoksalt nok større hvis du tenker mindre på den. Ikke løp etter orgasmen. La den komme til deg av seg selv.2. Onani senker terskelenDe aller fleste kvinner trenger mye stimulering av klitoris for å få orgasme. Det kan ta lang tid og være ganske slitsomt, enten du onanerer eller har sex med en partner. Enda lengre tid tar det hvis du er ukonsentrert, ikke er så tent, tenker for mye på partneren din (eller på orgasmen!), eller hvis du har dårlig teknikk. Også kvinner som onanerer ofte kan ha vanskelig for å finne den rette måten å gjøre det på.
 • Orgasmen som tar helt av
 • Alle kvinner er forskjellige og må finne sin egen metode, men noen generelle tips gjelder for de fleste: Bruk god tid til å bli tent nok; ikke gå rett på klitoris og «slit den ut» før du har mulighet til å komme; prøv å ikke tenke på at lyder og bevegelser skal være «riktige»; vær til stede og konsentrer deg om det du gjør og hvordan kroppen din reagerer.Når du får orgasme alene blir du mer kjent med hvordan kroppen fungerer og hva som skal til. Da er det mye lettere å få orgasme også sammen med partneren din. Mange kvinner sier at de får orgasme lettere og raskere med årene. Sannsynligvis skyldes dette både at de kjenner kroppen sin bedre og at de slapper mer av.3. Innrømme faking eller ikke?Når du skriver at mannen din kanskje blir skuffet over deg hvis du innrømmer at du har faket orgasme blir jeg usikker på hva han i så fall vil bli skuffet over. Vil han føle at du har lurt ham og ikke vist ham tillit, eller blir han skuffet over at sexlivet deres (eller i alle fall ditt) ikke er så bra som han trodde?
 • Orgasme for viderekomne
 • Begge deler er følsomme temaer. Men hvis du tar det opp med ham tror jeg dette mest av alt vil bringe dere nærmere hverandre, siden forholdet deres jo virker godt i utgangspunktet. Han vil sikkert kunne forstå at du synes dette har vært vanskelig å ta opp. Han virker jo selv innstilt på å snakke om dette og gjøre det best mulig for deg, så det kan godt hende at du bør gi ham sjansen. Muligens vil du også slappe mer av når du ikke lenger har en «hemmelighet» for ham.
 • Orgasme-oppskriften
 • Hvis du velger å holde det for deg selv og heller finne ut av det på egen hånd, kan det godt hende at han merker at noe er annerledes. Da står du jo overfor et valg igjen. Vil du fortelle om det som har skjedd, eller skal du bare si at sexlivet deres har blitt bedre, uten at han får vite detaljene? Jeg tror det beste er å fortelle alt og kanskje til og med ha ham med på å finne fram til orgasmen din. Sjansen er jo stor for at også han kan gjøre noe for at det skal bli bedre for deg, og den drahjelpen får du ikke hvis du holder alt for deg selv.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.