Kaker

Julekosen du vil elske

Her er desserten som kan danke ut selveste riskremen på julaften.

ENKEL JULEKOS: Disse nydelige fruktdessertene med honning, sherry og youghurt er raske, enkle og fantastiske! Du finner flere nye oppskrifter i KK Søtt appen nå. Foto: All Over PressAll Over Press
ENKEL JULEKOS: Disse nydelige fruktdessertene med honning, sherry og youghurt er raske, enkle og fantastiske! Du finner flere nye oppskrifter i KK Søtt appen nå. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi elsker jul! Og jo tidligere man er ute med planleggingen, jo bedre tid får man til å kose seg og nyte høytiden.

KK har derfor samlet nye, herlige oppskrifter på julekaker, desserter og spiselige julegaver til deg nå - i god tid før desember.

Nye oppskrifter

Kanskje vil du gjøre en ny vri på julebaksten og lage årets mest trendy pepperkaker, eller kanskje du er lei de tradisjonelle småkakene og vil ha konfekt og andre kaker?

Vi hjelper deg med både de nydelige, spiselige gavene - og de enkle oppskriftene på den ultimate julekosen.

LES OGSÅ: Slik unngår du kaketabbene

HONNINGKJEKS TIL JUL: Enkelt og nydelig! Foto: All Over PressAll Over Press
HONNINGKJEKS TIL JUL: Enkelt og nydelig! Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Gratis app i desember






Oppskriften du får her, kommer fra KK Søtts bakebilag, som kom sammen med KK 46.

Du finner den også i bake-appen «KK Søtt» i App Store, sammen med 19 andre, nye oppskrifter.

Som en julegave fra KK, kan du laste ned de 80 fantastiske oppskriftene i hele desember! I tillegg får du eksperttips fra TINE på hvordan du kan få julebaksten mest mulig vellykket.

Les mer om KK Søtt-appen her!

Det beste med denne desserten, er at den er rask - utrolig smakfull, og kan lages i forkant, gjerne dagen før.

LES OGSÅ: KK kåret Norges beste bakebilde

Fyldige fruktbagateller


Antall: 4 personer
Tid: Cirka 40 minutter

Ingrediensene
220 g halve aprikos fra boks
295 g mandarin fra boks
3 ss flytende honning
1 ss maisenna
60 g mandelkjeks eller kake, f. eks italiensk amarettikjeks eller kransekake
4 ss søt Sherry
500 g vaniljekrem
170 g yoghurt naturell (sil av vann 15 min i et kaffefilter, da blir den tykk og fin)
4 dessertglass

Slik gjør du
Sil av og ta vare på fruktjuicen fra hermetikken i en bolle og lignende, tilsett 1 ss honning og kjør i mikro i 1 minutt på høy varme. Har du ikke mikrobølgeoven, kok opp i en liten kjele. Tilsett maisenna og pisk den godt ut til sausen er tykk og jevn. Avkjøl i noen minutter. Ta av litt av kjeksen (skal til pynt på toppen) og knus lett resten ned i glassene. Drypp over Sherry. Legg i frukt, fordel over den tykke juicen og avkjøl i 10 minutter. Ha på krem og så en god skje med tykk, avsilt yoghurt. Pynt med resten av den knuste kjeksen. Drypp over resten av honningen rett før servering.

Ekstra tips: Matyoghurt er tykkere enn naturell yoghurt, slik at du slipper å sile av yoghurten.

LES OGSÅ: Smarte dingser for perfekt bakst

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer