Kaffe

Kaffe-appen vet når du har fått nok

Har innlagt koffein-alarm.

KJENN DIN BEGRENSNING: For mye kaffe kan gjøre deg nervøs, rastløs og gi deg søvnproblemer.
KJENN DIN BEGRENSNING: For mye kaffe kan gjøre deg nervøs, rastløs og gi deg søvnproblemer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ingen tvil om at det finnes mange fordeler ved å ta noen kopper kaffe om dagen. Men som med alt som er godt: det gjelder å ikke overdrive.

For mye kaffe kan gjøre deg nervøs, rastløs og gi deg søvnproblemer. Kvinner bør være mer forsiktige med kaffeinntaket enn menn.

Forskere ved Penn State i USA har utviklet en app som kan hjelpe deg til å avgjøre hvorvidt kaffekoppen du har lyst til å ta vil gi deg en mental boost, eller om den vil få deg til å ligge søvnløs i kveld.

Koffein kan gjøre deg opplagt - og nervøs

Caffeine Zone (ekstern lenke), heter appen. Den inneholder informasjon om koffein, det sentrale virkestoffet i kaffe, og kombinerer denne informasjonen med opplysninger om hvordan effekten av koffein vil påvirke deg over tid.

- Mange forstår ikke hvordan koffein oppfører seg i blodsystemet, sier professor Frank Ritter til forskningsnettstedet Science Daily (ekstern lenke).

- Hvis du drikker en kopp kaffe fort vil du merke at du raskt blir mer våken. Men får du i deg for mye kaffe kan koffeinet henge igjen i blodstrømmen din og gjøre deg søvnløs til natten.

LES OGSÅ: 5 tegn på at du drikker for mye kaffe

Her er den perfekte koffeinmengden

200 til 400 milligram kaffe i blodstrømmen er optimalt for deg som vil føle deg mer våken og energisk. Mer enn 400 milligram vil gjøre deg nervøs.

Har du mer enn 100 milligram kaffe i blodet når du skal sove får du trøbbel.

Kaffe-appen fungerer slik at du taster inn hvor mye kaffe du drikker. Du kan også fylle inn informasjonen på forhånd, hvis du vet når du kommer til å innta koffeininnholdig drikke.

Appen lager da en graf over hvor mye koffein du vil ha i blodet døgnet igjennom. Du kan da enkelt se om du har for mye til å få sove om kvelden, eller om du risikerer å bli rastløs og utilpass.

Du kan også aktivere en alarm som gå om du får i deg for mye eller for lite koffein, avhengig av hva du trenger.

Caffeine Zone er gratis og finnes i Apples App store - for iPhone, iPod Touch og iPad.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer