I kakao finnes det mye av et garvestoff kalt epicatechin. Ifølge Hollenberg har dette så oppsiktsvekkende egenskaper at vi kan kvitte oss med fire av de fem mest truende helserisikoene i den vestlige verden, om vi bruker det bevisst.
Hollenberg har i årevis studert Kuna-folket i Panama. De drikker opptil 40 kopper kakao i uka. Deres risiko for å få livsstilssykdommer som slag, hjertetrøbbel, kreft og diabetes er bare 10% av hva den er hos oss.
- Penicilin og bedøvelse er svært viktige oppdagelser. Men når epicatechin har potensial til å nærmest utrydde livsstilssykdommer, hvor viktig kan ikke dette middelet bli da? Jeg vil si det er svært viktig, sier Hollenberg i en pressemelding på forskningsnettstedet Alpha Galileo.
Han vil at dette garvestoffet skal få status som vitamin, og får støtte fra Daniel Fabricant, en av lederne i Natural Products Association, en uavhengig naturhelse-organisasjon.
- Sammenhengen mellom høyt inntak av epicatechin og lavere risiko for livsstilssydommer er så slående at dette må utredes nærmere. Det kan være at livsstilssykdommer faktisk er et resultat av mangel på epicatechin, sier han.
Epicatechin finnes også i te, vin, sjokolade og noen typer frukt og grønnsaker.
LES OGSÅ: