Sminke

Kan brukes til mer enn du tror

En leppestift er ikke bare en leppestift, og en øyeskygge er ikke bare en øyeskygge. Få mest mulig ut av sminken din

MANGE MULIGHETER: Leppestifter, øyeskygger, blusher, kajaler og liplinere kan brukes til mer enn du tror. Se noen forslag lenger ned i saken. Foto: Per Ervland
MANGE MULIGHETER: Leppestifter, øyeskygger, blusher, kajaler og liplinere kan brukes til mer enn du tror. Se noen forslag lenger ned i saken. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Når du kjøper en ny blush, tenker du kanskje bare at den skal brukes i kinnene. Slik er det dog ikke nødvendigvis. De fleste sminkeprodukter har flere bruksområder, så hvorfor ikke få mest mulig ut av produktene du investerer i, enten de er billige eller dyre.

Sjekk ingrediensene

Makeupartist Hanna Karlsson jobber hos den svenske Make Up Store og oppfordrer deg til å bruke produktene til så mange ting som mulig – og forsvarlig.Det er nemlig noen ting du bør være ekstra oppmerksom på.– Alt med oljer bør du være forsiktig med å bruke rundt øynene, sier hun.– Og hvis du jobber med glitterprodukter, bør du fiksere det ved å bruke enten en fikseringsspray eller -gelé.LES OGSÅ: Elsker du alt som glitrer?Glitterpartikler kan nemlig skape småskader på øyet ditt om de kommer på avveie. Spesielt linsebrukere bør være obs på dette, siden glitterpartiklene kan feste seg mellom øyet og kontaktlinsene. Vær derfor forsiktig med å bruke kajaler med glitter på våtkanten.Ellers er det én ingrediens til du bør sjekke dersom du er følsom: parfyme.– Er du følsom, anbefaler vi at du kommer på et kurs først og får testet produktene. Prøv dem eventuelt på innsiden av albuen, hvor huden ofte er mest følsom, forklarer hun.Noen er i tillegg ekstra følsomme for kraftige fargepigmenter, som rødt og blått, så vær ekstra forsiktig med disse fargene.

Har du prøvd dette …?

Ikke la produktets navn begrense bruken. Her er noen forslag til alternative bruksområder:Leppestift: Kan brukes som kremrouge for en frisk farge i kinnene. Å bruke samme farge på leppene og i kinnene gir dessuten looken en flott helhet. LES OGSÅ: Åtte måter å bruke den på LES OGSÅ: Fire måter å bruke trendfargen påKajal: En kajal kan også brukes som lipliner. De fleste av oss vil neppe gå med svart lipliner, men du kan fint bruke en svart kajal til å gjøre fargen på leppestiften dypere. Sørg bare for å blande den godt inn i leppestiftfargen for et pent resultat. Eyelinere fungerer dessuten utmerket som en base eller primer for øyeskyggene. De kan gjøre fargene mer instense og få dem til å sitte lenger. Gå for en farge som ligner øyeskyggen, eller bruk en mørk farge for å gjøre øyeskyggen dypere eller en lys farge (gjerne hvit) for å gjøre øyeskyggen enda klarere. En hvit eller lys base får lyse øyeskygger til å komme ekstra godt til sin rett. Lipliner:Prøv den som eyeliner. Vær forsiktig med de rødeste variantene, siden rødt rundt øynene kan få deg til å se syk ut. Ellers kan du bruke en kremete lipliner som kremblush. Ta fargen på fingeren først og jobb den deretter inn i kinnet. Også liplinere kan brukes som base for øyeskygger.Blush: Prøv den som øyeskygge.Øyeskygge: Bruk en fuktet sminkekost for å lage din egen kremliner. Du kan også fukte selve øyeskyggen, enten med vann eller et såkalt mixing medium (gjerne en tynn gelé eller væske), men sørg for at du bare fukter et lite hjørne av skyggen. Væte kan nemlig danne en hinne på pudderprodukter, og det ødelegger skyggen.Du kan også skrape av litt av øyeskyggen og blande med en klar lipgloss for å lage din egen leppefarge. Vær forsiktig med glitterskygger – mange av produktene du påfører leppene ender nemlig opp i magen din. LES OGSÅ: Slik sminker du deg brunereØyeskygger kan også brukes som rouge, solpudder eller til skyggelegging, men skyggene bør helst være matte for at dette skal bli pent. LES OGSÅ: Trikset som redder vinterblass hudMatte, kalde, brune skygger kan fungere som brynspudder for å fylle inn og forme øyebrynene. Lyse skimmerskygger kan brukes som highlighter på kinnbeinet eller langs neseryggen. Highlighting er rett og slett sminketrikset som gjør deg enda vakrere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer