Hjernen

Kan denne gjøre deg slank?

Blokkerer signalene som gir sultfølelse.

Foto: foxbusiness.com
Foto: foxbusiness.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ved hjelp av den lille elektroniske enheten VBLOC, kan du bli slank. Det høres nesten for godt ut til å være sant, men den skal ha vist seg å være svært effektiv, ifølge en studie som har blitt publisert i det ledende medisinske tidsskrifter Surgery.


Lurer kroppen


Den lille enheten er utviklet av EnteroMedics og fungerer ved hjelp av elektroniske impulser som vil blokkere de signaler som trigger sultfølelsen, og du vil dermed føle deg mett.

Enheten blokkerer signalene som sendes ut fra nervene rundt magen som fører til sultfølelse, og forhindrer dem slik fra å fortelle hjernen at du nå må ha mat.

Det skal også være mulig å slå av og på denne blokkeringen ved hjelp av en ekstern fjernkontroll.


Forsøkspersoner fra Norge


Den slankende enheten har blant annet blitt testet på overvektige fra Norge, i tillegg til i Australia og i Mexico, hvor i alt 31 personer har brukt utstyret.

Alle som brukte VBLOC mistet i gjennomsnitt 15 prosent av overflødig vekt, mens 10 prosent av pasientene mistet så mye som 30 prosent av overflødig vekt.

Som en pacemaker

Enheten kan sammenlignes med en pacemaker. Der en pacemaker vil sørge for å stimulere til vanlig hjerterytme, vil VBLOC sørge for å blokkere de nerveimpulsene som går mellom hjernen og magen.

Det er allerede mulig å oppnå den samme effekten ved hjelp av kirurgisk operasjon, dette har blitt gjort ved hjelp av et inngrep som blokkerer helt de nervene som forårsaker sult. VBLOC skiller seg ut ved at denne blokkeringen skjer elektronisk, og at du kan slå den av og på selv.

Mer om studien kan du lese her.

Kilde: associatedcontent.com og enteromedics.com

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer