Kjøkkentriks

Kan du dette baketrikset?

Unngå at kaken svir seg fast i formen!

SMART: Superenkelt triks for å klippe til bakepapir til kakeformen. Foto: Stine Okkelmo
SMART: Superenkelt triks for å klippe til bakepapir til kakeformen. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Liker du å bake kaker og paier?

Da vet du også at det er utrolig kjedelig om baksten sitter fast i kakeformen når du tar den ut av ovnen.

Joda, det kan godt skje selv om du har smurt formen med olje eller smør. Også for eksempel hvis kakeformen er gammel, eller har et mønster i bunnen som gjør at fettlaget ikke kommer jevn på. 

LES OGSÅ: Bruk cottage cheese i kaken

Bruk bakepapir

Bakepapir er redningen. Om du kler bunnen av formen med bakepapir, er du sikret at kaken eller paien ikke brenner seg fast.

Så kan du bruke en kniv på å løsne den rundt kantene, for der kommer du jo ganske lett til (husk - om formen har teflonbelegg, må du bruke en plastkniv).

LES OGSÅ: Slik gjør du baksten sunnere

Brett - så klipp

Du har sikkert gjort dette før, altså klippet til bakepapir så det passer ned i bunnen av formen du skal bruke. Men har du da målt formens bunn, tegnet opp en sirkel på papiret, og så møysommelig klippet etter den?

Det trenger ikke være så tungvint. I stedet bretter du bakepapiret først, så har du ferdig tilpasset bakepapirbunn på bare ett klipp med saksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer