Snørr

Kan du få bihulebetennelse av å dra inn snørr?

Dette bør du vite om det ekle som kommer ut av nesa.

TETT I NESA? Noe av det som er mest slitsomt med forskjølelsen er nesa som aldri slutter å renne. Men hvordan bør du håndtere det? Kan det være skadelig å trekke det inn, dersom nesen er sår etter all blåsingen? Vi spurte eksperten. Foto: WavebreakmediaMicro - Fotolia
TETT I NESA? Noe av det som er mest slitsomt med forskjølelsen er nesa som aldri slutter å renne. Men hvordan bør du håndtere det? Kan det være skadelig å trekke det inn, dersom nesen er sår etter all blåsingen? Vi spurte eksperten. Foto: WavebreakmediaMicro - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du forkjølet?

Om du er forkjølet nå eller ikke, så kjenner du nok uansett til det som er noe av det mest plagsomme med forkjølelsen - nemlig snørr.

Og tid tider kan det virke som at det aldri skal ta slutt.

For hvis den ikke er konstant rennende - ja, da har det som regel stoppet seg helt opp i bihulene, slik at du knapt får puste. 

LES OGSÅ: Visste du dette om saltvann?

Kan det være skadelig å dra inn snørra?

Så, hva bør du egentlig gjøre med snørra?

Mens enkelte sverger til å snyte seg hver eneste gang de kjenner et minste tegn til den rennende plagen, er det andre som gjør så godt de kan med å trekke den inn igjen.

For ja, selv om det høres ekkelt er det noe alle gjør fra tid til annen - enten fordi du ikke har tilgang til papir eller bare ikke gidder for hundrende gang. Og det sparer deg tross alt for sårhet, og generelt den ildrøde nesen som følger med forkjølelsen.

Men er det så bra for deg å dra det inn? Er det egentlig slik at snørra skal ut?

- Vanlige forkjølelser vil ikke påvirkes av vår atferd, og de går sin gang uansett om vi drar den inn eller snyter den ut, forteller Mads H. S. Moxness, overlege og øre-nese-hals spesialist ved Senter for endoskopisk nese og bihulekirurgi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer