Håravfall

Kan du forutse om han blir skallet?

Å miste håret er mange menns store skrekk. Går det an å vite om det skjer på forhånd?

FLOTT UTEN: Selv om vi kvinner synes menn er like flotte uten hår - hvis de raker av seg alt - er det fortsatt mange menn som får angst ved tanken på å bli skallet. Foto: Getty Images/iStockphoto
FLOTT UTEN: Selv om vi kvinner synes menn er like flotte uten hår - hvis de raker av seg alt - er det fortsatt mange menn som får angst ved tanken på å bli skallet. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke bare vi kvinner som bekymrer oss for utseendet vårt. Også menn har sine oppfatninger av hvordan de helst vil se ut.

På toppen av lista for de fleste menn er ønsket om å beholde en full hårmanke. Å bli skallet eller tynn i håret er ikke populært, antagelig fordi skallethet ofte gjør at man ser eldre ut enn om man har hår.

Er typen din bekymret for om han blir skallet? Det kan til en viss grad forutsees hvis han ser på hvordan ståa er hos fedre og bestefedre, men en rekke andre faktorer spiller også inn.

LES OGSÅ: Masser hodebunnen - få håret til å vokse fortere

Derfor mister han håretFEDRE OG BESTEFEDRE: Er typen din bekymret for om han blir skallet? Det kan til en viss grad forutsees hvis han ser på hvordan ståa er hos fedre og bestefedre, men en rekke andre faktorer spiller også inn. Foto: Getty Images/iStockphoto
FEDRE OG BESTEFEDRE: Er typen din bekymret for om han blir skallet? Det kan til en viss grad forutsees hvis han ser på hvordan ståa er hos fedre og bestefedre, men en rekke andre faktorer spiller også inn. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Hva synes du om menn som er skallet?
Her er de vanligste årsakene til at gutta mister håret:

 • Et høyt nivå av testosteronet dihydrotestosterone (DHT) vil forstyrre hårrøttenes vekstmønster, og kan gjøre at hårrøttene dør. Dette er noe man er født med.
 • En annen årsak kan være for mye talgproduksjon. Talgen er ment å smøre huden og gjøre den mer motstandsdyktig, men overproduksjon i hodebunnen kan tette hårrøttene og redusere hårvekst.
 • Høye eller lave nivåer av hormonene thyroxine og triiodothyronine, som produseres i skjoldkjertelen, kan også føre til hårtap.
 • Underernæring eller feilernæring kan også føre til skallethet.
 • Stress kan også gi hårtap, så en livvstil der det er mye stress er ikke gunstig for menn som vil beholde manken • Les mer om skallethet hos Wisegeek.com.

  LES OGSÅ: Derfor mister du 50-100 hårstrå hver dag

  Det kan være supersexy
   
  (54%)
  Jeg liker dem best med hår
   
  (38%)
  Nja, vet ikke helt
   
  (8%)

  Slik er det arvelig

  Skallethet er absolutt noe en mann kan arve. Men det holder ikke bare å se på faren hans og hvorvidt han har beholdt håret. Skallethet kan også arves fra hans morfar.

  Videoen fra ASAP Science under forklarer hvordan dette har seg:

  LES OGSÅ: Kvinner kan også bli skallet - som Vibeke Klemetsen opplevde

  Regn ut om og når han blir skallet

  Så altså - har typen din en far eller bestefedre som er tynne i håret? Da har han grunn til å bekymre seg for at han kan bli skallet (ikke at du bryr deg om det, da).

  Går det an å forutse sannsynligheten for at han vil miste håret? Tja.

  For noen år siden lanserte en tysk herre kalt Dr. Klenk en «skallethet-kalkulator» som skal kunne forutse sånn omtrentlig når han vil bli skallet, dersom han har anlegg for det. Det skal sies at Dr. Klenk jobber for et firma som selger sjampoer og hårprodukter som skal stimulere hårvekst, så helt objektiv er nok ikke denne kalkulatoren.

  Likevel kan det kanskje være interessant for din bedre halvdel å plotte inn sine data og se når han eventuelt vil bli skallet.

  Kanskje er det ikke sannsynlig at det skjer før han er godt oppi 60-årene, og da er det jo ingen grunn til å gå rundt og bekymre seg hvis han bare er i 30-årene nå.

  Sjekk ut kalkulatoren til Dr. her.

  LES OGSÅ: Spis dette for tykt hår

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer