Slankekurer

Kan du gå ned 3-6 kilo i uka?

Flere slankeprodukter lover stort kilotap på kort tid. Her er ekspertens dom.

LOVER FOR MYE: Hvis produsenter av slankemidler hevder at du kan gå ned mellom 3-6 kilo i uka ved å innta 1500 kalorier om dagen, er de ute og kjøre - ifølge ernæringseksperten.
LOVER FOR MYE: Hvis produsenter av slankemidler hevder at du kan gå ned mellom 3-6 kilo i uka ved å innta 1500 kalorier om dagen, er de ute og kjøre - ifølge ernæringseksperten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke lite de lover, stemmene på TV-reklamer og sunne smil i ukebladsannonser. De som reklamerer for diverse slankepulver, måltidserstattere og andre vidunderkurer frister med vekttap på hele tre-seks kilo i uken. LES OGSÅ:Avslør slankemyteneLES OGSÅ:Gå ned 19 kilo på ett årVidunderkur?Vår faste trenings- og kostholdsekspert Ina Garthe svarer stadig spørsmål fra dere lesere, og et spørsmål Garthe fikk gikk nettopp på dette.- Disse slankekurene består av et matinntak på 1200-1500 kcal eller måltidserstatter, virker disse kurene?, spør en leser.LES OGSÅ:Sjekkliste for et godt slankeoppleggTull og tøysVår ekspert nøler ikke når hun svarer:- Hvis du skal gå ned tre-seks kilo per uke, spiser du så godt som ingenting, hvis du i utgangspunktet har et normalt kosthold. Hvis de sier at du kan gå ned seks kilo på 1500 kcal per dag vil jeg si: tull og tøys i aller høyeste grad!Mot sin hensiktIna Garthe har bred erfaring, og utdannelse innen blant annet spiseforstyrrelser, idrettsernæring og vektregulering. Som tidligere norgesmester i en vektavhengig idrett som kickboksing, har hun kjent slanking på kroppen selv.LES OGSÅ:Derfor bør du kaste badevekta- Uansett vil en kur som i beste fall er slitsom og ikke helseskadelig, virke mot sin hensikt om du spør meg. "Kurer" gjør rett og slett ikke jobben sin på sikt, og vi ødelegger mer enn vi tror med disse stuntene hver januar og mai, sier eksperten.- Mitt råd er derfor ikke overraskende: hold deg langt unna, og sats på en mer moderat intervensjon som du kan leve med, oppfordrer Ina Garthe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer