Grillpølser

Kan du ølpølsetrikset?

Perfekt når du har mange å grille til.

PØLSENE SKAL IKKE GRILLES FOR LENGE PÅ STERK VARME: - Pølsen er litt som oss, den ønsker seg litt sterk varme og sol på kroppen, så den blir gjennomvarm, men det må ikke bli for mye av det gode, sier kokk. og grillekspert Craig Whitson til KK.no.  Foto: Scanpix Denmark
PØLSENE SKAL IKKE GRILLES FOR LENGE PÅ STERK VARME: - Pølsen er litt som oss, den ønsker seg litt sterk varme og sol på kroppen, så den blir gjennomvarm, men det må ikke bli for mye av det gode, sier kokk. og grillekspert Craig Whitson til KK.no. Foto: Scanpix Denmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Skal du fyre opp grillen i finværet? Selv om det er mye fancy å slenge på, skal vi ikke undervurdere hvor godt det er med grillpølser

Og med tilbehør som rå løk, sterk sennep eller salsasaus, kan vi frekke dem opp eller ned som vi vil.

Likevel er det lett å bomme når vi griller, men kan du et par enkle triks blir pølsene en fest.

Ikke grill for lenge

En feil mange av oss gjør, er at vi griller pølsene for lenge. Siden vi er så redde for at de ikke blir nok stekt, ender vi fort opp med et fat av svidd kjøtt.

Men ifølge den amerikanskfødte kokken, grillkongen og forfatteren av boken «Far lukter svidd», Craig Whitson, er det bare å slappe av.

Grillpølser er nemlig allerede ferdig varmebehandlet og kan spises rett ut av pakken, om så, så det er ingenting å frykte.

- Det vil si at de trenger lite varmebehandling på grillen for å bli klare. Vi vil ha dem gjennomvarme med litt striper og farger fra grillen, men det er det, sier han til KK.no.

Kald og varm sone

Det er mange ulike måter å grille pølser på, men har du en grill med lokk, har du full kontroll.

- Jeg elsker å bruke kalde og varme soner når jeg griller pølser, og jeg legger dem først der det er kjølig, der hvor brenneren ikke er tent, eller det ikke er kull, og så lukker jeg lokket, sier Whitson.

Her ligger pølsene og godgjør seg i noen minutter på svak varme, før de legges over på den varme delen av grillen – men bare i noen sekunder.

- Pølsen er litt som oss, den ønsker seg litt sterk varme og sol på kroppen, så den blir gjennomvarm, men det må ikke bli for mye av det gode, sier han.

Å grille langsomt og på la temperatur, er dessuten mye sunnere for oss, ifølge dr. Fedon Lindberg.

Bruk enn klype til å flytte pølsene, og ikke stikk i dem med en gaffel, for da siver mye av kjøttsaften ut. Foto: VG
Bruk enn klype til å flytte pølsene, og ikke stikk i dem med en gaffel, for da siver mye av kjøttsaften ut. Foto: VG Vis mer

Ølbad mot rynkete pølser

Lurer du på hvorfor pølsene alltid blir så tørre og rynkete? Vel, da har de mest sannsynlig stått for lenge etter at de har blitt grillet, noe som gjerne skjer hvis du har mange du skal grille til.

Har du en ekstra øl til overs, kan du faktisk redde dem.

- En måte å unngå rynkete hvilepølser, er å legge dem i varmt ølbad. Ha alt i en beholder av aluminium, og la det stå på en kjølig plass ved grillen, sier Whitson

Her kan de faktisk ligge i en halvtime, før de blir dvaske. Væsken vil gjøre at pølsene ikke tørker ut, og når alle pølsene er grillet, får alle mat samtidig.

Tips: Bruk en klype til å flytte pølsene, og ikke stikk i dem med en gaffel, for da siver mye av kjøttsaften ut.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer