Grillpølser

Kan du ølpølsetrikset?

Perfekt når du har mange å grille til.

PØLSENE SKAL IKKE GRILLES FOR LENGE PÅ STERK VARME: - Pølsen er litt som oss, den ønsker seg litt sterk varme og sol på kroppen, så den blir gjennomvarm, men det må ikke bli for mye av det gode, sier kokk. og grillekspert Craig Whitson til KK.no.  Foto: Scanpix Denmark
PØLSENE SKAL IKKE GRILLES FOR LENGE PÅ STERK VARME: - Pølsen er litt som oss, den ønsker seg litt sterk varme og sol på kroppen, så den blir gjennomvarm, men det må ikke bli for mye av det gode, sier kokk. og grillekspert Craig Whitson til KK.no. Foto: Scanpix Denmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Skal du fyre opp grillen i finværet? Selv om det er mye fancy å slenge på, skal vi ikke undervurdere hvor godt det er med grillpølser. 

Og med tilbehør som rå løk, sterk sennep eller salsasaus, kan vi frekke dem opp eller ned som vi vil.

Likevel er det lett å bomme når vi griller, men kan du et par enkle triks blir pølsene en fest.

Ikke grill for lenge

En feil mange av oss gjør, er at vi griller pølsene for lenge. Siden vi er så redde for at de ikke blir nok stekt, ender vi fort opp med et fat av svidd kjøtt.

Men ifølge den amerikanskfødte kokken, grillkongen og forfatteren av boken «Far lukter svidd», Craig Whitson, er det bare å slappe av.

Grillpølser er nemlig allerede ferdig varmebehandlet og kan spises rett ut av pakken, om så, så det er ingenting å frykte.

- Det vil si at de trenger lite varmebehandling på grillen for å bli klare. Vi vil ha dem gjennomvarme med litt striper og farger fra grillen, men det er det, sier han til KK.no.

Kald og varm sone

Det er mange ulike måter å grille pølser på, men har du en grill med lokk, har du full kontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.