Roser

Kan du rosenes språk?

Farge og antall sier mer enn du tror...Her er reglene du bør kunne!

RØDE ROSER TIL VALENTINE'S?: Har du planer om å gi kjæresten din røde roser til Valentine's? Da kan det være greit å lese denne saken, så du vet hva du faktisk sier med blomstene du gir.... Foto: Focus Pocus LTD - Fotolia
RØDE ROSER TIL VALENTINE'S?: Har du planer om å gi kjæresten din røde roser til Valentine's? Da kan det være greit å lese denne saken, så du vet hva du faktisk sier med blomstene du gir.... Foto: Focus Pocus LTD - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Valentine's Day (14. februar) nærmer seg med stormskritt. Og dersom du ikke har tenkt å overraske kjæresten med billetter til den nye «Fifty Shades»-filmen, har du kanskje lurt litt på om du skulle kjøpt blomster?

Ok, så det er vel en guttegreie å kjøpe blomster - men du skal faktisk ikke se bort fra at typen din kan bli litt glad, eller hvert fall sette pris på en liten oppmerksomhet han og. 

Og dersom du tenker å kjøpe én symbolsk rød rose til drømmemannen, kan det være litt greit å kjenne til de såkalte «rosereglene», eller «rosenes språk», som blomsterhandlerne kaller det.

Rosenes betydning og «språk»

Det er ikke «bare bare» å gi bort en bukett.  

Det betyr nemlig helt ulike ting om du gir bort én rød rose, en bukett, eller velger en annen farge enn rødt. 

LES OGSÅ: Blomsten du også kan spise

Her er betydningen av rosene:(Kilde: Mester Grønn)

Farger og betydning/budskap:

1. Røde roser: Kjærlighet2. Burgunderrøde roser: Skjønnhet og ynde3. Lyserosa roser: Beundring eller sympati4. Mørkerosa roser: Takknemlighet5. Oransje roser: Entusiasme og lidenskap6. Gule roser: Lykke og glede7. Hvite roser: Respekt og ydmykhet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer