VÆR KJAPP: For å få maksimal effekt av fuktighetskremen din, bør du smøre deg mens huden fortsatt er litt fuktig etter dusjen eller badet.  Foto: Thinkstock
VÆR KJAPP: For å få maksimal effekt av fuktighetskremen din, bør du smøre deg mens huden fortsatt er litt fuktig etter dusjen eller badet. Foto: Thinkstock Vis mer

Hudpleie

Kan du treminutts-regelen?

Så kjapt bør du faktisk smøre huden etter du har dusjet, badet eller vasket ansiktet.

Publisert
Vintertid er høytid for mer enn shopping, selskaper og deilig mat og drikke. Det er også høytid for tørr hud – kanskje så tørr at den sprekker opp.

Det meste ligger til rette for skikkelig tørr hud akkurat nå. Inne er lufta tørr og varm siden du sannsynligvis fyrer litt ekstra når temperaturen ute synker. Og apropos ute – også der er lufta tørr. Får du frosten i deg, er det fristende å hoppe i dusjen eller badekaret for å få tilbake varmen.

Og her kommer nøkkelen til å få mest mulig ut av fuktighetskremen din og unngå at huden tørker helt ut og blir sår og vond.

LES OGSÅ: Smører du deg riktig?

1–2–3 minutter

– Etter dusj/bad gjelder 3-minuttersregelen. Du har tre minutter på deg før all fuktigheten i huden har fordampet, slik at huden din blir tørr, sier Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor.

– Smører du deg innen denne tida har gått, får du «fanget» mer fuktighet i huden med fuktighetskremen din og oppnår derfor økt fuktighetsnivå.

LES OGSÅ: Smør huden mens den fortsatt er fuktig

GIR FUKT: Ikke vær redd for å bruke oljer for å gi huden fuktigheten den trenger. Oljer funker faktisk både i ansiktet og på kroppen.  Foto: Per Ervland
GIR FUKT: Ikke vær redd for å bruke oljer for å gi huden fuktigheten den trenger. Oljer funker faktisk både i ansiktet og på kroppen. Foto: Per Ervland Vis mer

Ekstra viktig for sensitiv hud

I tillegg til at huden er mer mottakelig når den er fuktig, er det annen grunn til at det lønner seg å påføre fuktighetskremen rett etter du har dusjet eller badet – særlig om du har sensitiv hud.

Det er nemlig enklere å påføre kremen når huden fortsatt er litt fuktig.

– Har du sensitiv hud, bør du unngå for mye friksjon, da det vil gi økt sensitivitet, forklarer Trine Sundene Marthinsen hos Skintific.

Hun anbefaler deg med sensitiv hud å droppe såpen i dusjen og påføre fuktighetskrem umiddelbart etter dusj eller bad.

Husk også at oljer, som for eksempel mandelolje, er ypperlig som fuktighetskrem. Kanskje er det nettopp dette huden din trenger akkurat nå?

(Saken fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Hater du å smøre deg?

Beautiful wet woman face with water drop. Close-up portrait on white background Foto: Vitalij Geraskin - Fotolia
Beautiful wet woman face with water drop. Close-up portrait on white background Foto: Vitalij Geraskin - Fotolia Vis mer

Gjelder ansiktet også

Og det gjelder ikke bare for legger, lår og armer. Også ansiktet ditt bør smøres innen det er gått tre minutter, så her er det bare å hive seg rundt for å fange fuktigheten i huden.

(Saken fortsetter under bildet.)Etter du har renset ansiktet, noe du selvsagt gjør både morgen og kveld, er det altså bare å avslutte med fuktighetskrem for å gi huden fuktigheten den så sårt trenger i disse kalde månedene.

LES OGSÅ: Husker du å smøre deg etter trening?

EKSPERT: Kjersti Johansen Foto: Yvonne Wilhelmsen
EKSPERT: Kjersti Johansen Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
EKSPERT: Trine Sundene Marthinsen. Foto: Morten Qvale
EKSPERT: Trine Sundene Marthinsen. Foto: Morten Qvale Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer