Kviser

Kan fet mat og sukker gi deg kviser?

Sjekk hva slags effekt maten du spiser egentlig har på huden din.

KVISE-MYTE?: Er det sant at fet mat, eller mat med mye sukker, kan gi deg kviser? Svaret får du i denne saken! Foto: Jason Stitt - Fotolia
KVISE-MYTE?: Er det sant at fet mat, eller mat med mye sukker, kan gi deg kviser? Svaret får du i denne saken! Foto: Jason Stitt - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: De fleste av oss vet at det vi spiser har en stor innvirkning på kroppen vår. Og du har garantert hørt et sted at mat med høyt sukker- og fettinnhold vil kunne gi deg flere kviser og urenheter.

Spørsmålet er om dette egentlig stemmer? Eller er det kanskje helt andre ting enn godteposen du slukte i helgen som har gjort at du nå har en megakvise i pannen?

- Gjennom tidene har det vært mange forskjellige «sannheter» og myter omkring mat og hud, da spesielt vedrørende akne, sier hudlege og ekspert Ernst-Jan Veer ved Oslo Hudlegesenter til KK.no:

- Det er liten tvil om at akne kan forverres av inntak av visse typer mat. Og hovedsakelig gjelder dette ved høyt inntak av meieriprodukter og mat med høy glykemisk indeks, som raske karbohydrater (lyst brød, pasta etc.).

LES OGSÅ: 5 ting som er bevist å påvirke huden

- Maten har mindre betydning

Ifølge Veer er det likevel de færreste av oss som får kviser som følge av maten vi spiser.

Årsaken til kvisene er da gjerne mer sammensatt (hormoner, arv, forurensning, feil hudpleie og lignende).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer