Pudder

- Kan gjøre at du ser mye eldre ut

Visste du at pudder kan fremheve rynker, tette porer og gir nupper og kviser?

PUDDER: Får du plutselig kviser i ansiktet? Ser du rynker og linjer ekstra godt? Det kan faktisk ha noe med pudderet å gjøre. Foto: Image Source
PUDDER: Får du plutselig kviser i ansiktet? Ser du rynker og linjer ekstra godt? Det kan faktisk ha noe med pudderet å gjøre. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Etter å ha lagt sminken om morgenen, er det mange som avslutter med pudder.

Men, har du lagt merke til at det gjør at linjene i ansiktet kan synes ekstra godt?  

Ifølge skjønnhetsansvarlig i KK, Henne og STYLEmag, Tone vid Skipá, kan dette ofte skje hvis du bruker pudder. Ifølge henne bør pudder kun brukes til å «fikse» på sminken, ikke til å helmatte huden.

LES OGSÅ: Slik får du det beste grunnlaget

Dreper gløden

Dersom du bruker pudder over hele ansiktet, kan nemlig resultatet fort bli matt og livløst.

- Og det er alt annet enn foryngende. Etter min mening dreper pudder gløden i huden og fremhever porer og linjer slik at man ser mye eldre ut.

Det sier Skipá, som synes det er synd at så mange pudrer «ihjel» hud som i utgangspunktet er vakker, sunn og full av glød. 

Hvis du ikke klarer å la pudderet ligge, anbefaler Skipá at du prøver å vente litt før du legger det. 

Vent 10 minutter før du pudrer. Det er stor sjanse for at du ser hvor fint det er at huden har litt glød, og du ser bedre hvor mye, eller lite, pudder du faktisk trenger, sier hun. 

I tillegg er det slik at pudret hud gjerne trenger en «touch up» utover dagen, mens en lett foundation faktisk kan holde helt til du skal fjerne sminken for kvelden.

Dersom du føler at du må pudre huden igjen og igjen, betyr det altså at det kan være pudderets «skyld» og ikke ha noe å gjøre med at du har fet hud. 

Skipá forteller at det aller best for mange vil være å bruke en cc-krem eller en lett foundation, og eventuelt korrigere ujevnheter med en concealer.

Skipá forteller at for mye pudderbruk dessuten kan ha en annen uheldig effekt.

- Hvis du velger feil pudder kan det også tette igjen porer, slik at du får nupper og kviser.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig sminke til uren hud

UNNGÅ PUDDER: Mange føler nok at det kan gi et plettfritt resultat, men sannheten er at det finnes andre og bedre løsninger. Velg heller en lett foundation hvis du vil unngå å fikse på sminken gjennom hele dagen. Foto: © Zoonar/J Hera
UNNGÅ PUDDER: Mange føler nok at det kan gi et plettfritt resultat, men sannheten er at det finnes andre og bedre løsninger. Velg heller en lett foundation hvis du vil unngå å fikse på sminken gjennom hele dagen. Foto: © Zoonar/J Hera Vis mer

Detoxpudder

Kellie Persson, ansvarlig hudpleier og trainer hos Clarins, forteller at huden nemlig ofte kan reagere på pudder. Enten ved at huden begynner å produsere mer fett og dermed tetter porene eller så kan den gi deg tørr hud og fremheve linjer i ansiktet. 

Hvis du har tørr hud eller rosacea, som kjennetegnes av at ansiktet eller deler av ansiktet blir rødt og blussende, så har du en følsom hudtype. Da bør du unngå tørre produkter som kan forverre huden eller irritere den. 

Har du oljete hud, bør du helst bruke hudpleieprodukter med lett konsistens. Du kan også prøve det som kalles detoxpudder, som er pudder som skal «suge opp» unødvendig fettproduksjon, få huden til å puste og ikke tette igjen porer.

For en tørr hudtype vil dette pudderet derimot fremheve rynker.

Er du usikker på hvilket pudder som er det rette for deg, anbefaler Persson deg å velge et pudder med lyspigment.

- Dette pigmentet vil legge seg som et speil og reflektere med lyset, slik at det gir en illusjon av at alt er jevnt. 

LES OGSÅ: Kan en uke uten sminke gi finere hud?

PUDDER: Velg et pudder med et lyspigment dersom du er usikker på hva som passer for deg, tipser eksperten. Foto: © rubberball
PUDDER: Velg et pudder med et lyspigment dersom du er usikker på hva som passer for deg, tipser eksperten. Foto: © rubberball Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer