Gravid

Kan være høygravid uten å merke det

Det er fullt mulig - og skjer med kvinner i Norge også.

GRAVID: Noen kvinner kan gå nesten hele svangerskapet uten å vite at de er gravide fordi de ikke har hatt symptomer.  Foto: absolutimages - Fotolia
GRAVID: Noen kvinner kan gå nesten hele svangerskapet uten å vite at de er gravide fordi de ikke har hatt symptomer. Foto: absolutimages - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste kvinner tenker at de har omtrent ni måneder å forberede seg på det kommende livet som mamma. Men i noen tilfeller kan faktisk morsrollen komme så fort som over natten.

Vi hører stadig vekk om kvinner som har funnet ut at de er gravide i slutten av svangerskapet, eller som har født uten å vite at de var gravide.

Spørsmålet mange av oss sitter igjen med da, er «hvordan er dette egentlig mulig?» De fleste merker jo endringer i kroppen -som ømme bryster, kvalme, humørsvingninger og vektøkning. For ikke å snakke om menstruasjon og graviditetstester!

Hva er det som gjør at disse kvinnene ikke merker noen ting?

LES OGSÅ: Går på byen for å bli gravid

Fortrenger symptomene

Siri von Krogh, som er fylkesleder for Oslo i Den Norske Jordmorforening og driver nettstedet Altformamma.no, forteller til KK.no at det er fullt mulig å være langt på vei uten å være klar over at man er gravid.

- I noen tilfeller slår for eksempel ikke graviditettestene ut til tross for at man er gravid. Sjansen er spesielt stor for dette dersom man har kommer over de tre første månedene for da har man ikke så mye hCG i kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer