Lunsj

Kantinematen du bør styre unna

Lunsjen kan fort bli en kaloribombe dersom du ikke begrenser deg.

KANTINEMAT: Ofte er varmrettene i kantinen svære kaloririke, og derfor bør du være nøye med porsjonene dine så du ikke ender opp med å spise en hel middag til lunsj.  Foto: mertcan - Fotolia
KANTINEMAT: Ofte er varmrettene i kantinen svære kaloririke, og derfor bør du være nøye med porsjonene dine så du ikke ender opp med å spise en hel middag til lunsj. Foto: mertcan - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Karbonade med potetbåter, smårettpølse med stappe, salat med krutonger og rømmedressing, loff med syltetøy og fredagsvafler.

Høres dette ut som kantinen på arbeidsplassen din? Da vet du helt sikkert hvor fort gjort det er å la seg rive med og spise for mye av det gode til lunsj.

Det er selvsagt bra å ha mye å velge mellom, men du bør være oppmerksom på at noen måltider er verre enn andre, og det er spesielt hvis du spiser dette daglig.

LES OGSÅ: Er nøtteblandinger bra som mellommåltid?

Lett å la seg friste

Jeanette Roede, som er konseptsjef i Grete Roede AS, forteller til KK.no at du bør være spesielt forsiktig med varmrettene kantinen tilbyr, da du fort kan ende opp med å spise to middager daglig om du ikke begrenser porsjonene dine.

- Det som er lurt å ha i bakhodet er at det er lunsj du skal spise, og ikke middag. Det er ikke noe galt i å spise karbonader, poteter og pasta, men det blir fort for mye av det gode hvis du både skal spise dette til lunsj og middag mange dager i uken.

- Kantinene har også ofte boller, kaker og vafler som du kanskje ikke hadde tenkt du skulle ta, men som du ender opp med å spise fordi det blir for fristende.  Jeg tror det er mange som brenner seg på det store utvalget og forsyner seg av ting de egentlig ikke ville spist hvis de hadde smurt seg en matpakke hjemme.Videre forteller Roede at kantinene ofte er organiserte på en nokså utspekulert måte, slik at det de vil du skal forsyne deg av står ved inngangen, og desserter og kaker står ved slutten av runden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer