Helse & Livsstil

Kapre ham med kvinnelist

Gjør deg klar for den mest sofistikerte mannejakten du har vært med på.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du prøvd alle sjekketriksene i boka? Ifør deg de store solbrillene og gjør deg klar for den mest sofistikerte mannejakten du har vært med på.
 • Dump singellivet
 • Den ultimate flørteguiden
 • Januardater for fattigluser
 • Lær deg å kysse med stil
 • Boken What would Jackie do er en guide til «et særegent levesett». Forfatterne Shelly Branch og Sue Callaway kaster i denne boka lys over hvordan sofistikerte kvinner som Jackie Onassis ville handlet i en rekke ulike situasjoner. Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis, mest kjent som USAs førstedame og president John F. Kennedys kone, lærte tidlig å behandle menn som kunst og forretninger på en og samme tid. Hennes far lærte henne tidlig at alle menn er utro, «det ligger i deres DNA» og hun hang seg derfor aldri senere opp i slike detaljer.Jackie Onassis er en kvinne av en annen tid. Hun brukte kvinneligheten sin for alt den var verdt, på en måte som ville fått feminister til å vri seg i dag. Men hun ble da presidentfrue, så kanskje er det noe å lære. Les og bli inspirert.

  1. Bruk mangler til din fordel

  Mange kvinner i dag er opptatt av skjønnhetsidealer og streber ofte etter å ligne hverandre. Jackie Onassis derimot skjønte at særtrekk kunne være en måte å skille seg ut i mengden på. Jackie vant faktisk en prestisjetung pris for beste magasinreportasje etter å ha skrevet en ærlig beretning om seg selv. «Jeg har brunt hår og øyne som dessverre er så langt fra hverandre at det tar tre uker å få laget et par briller», var blant sitatene som vakte stor jubel. Hva kan vi lære av dette: Fremhev, ikke skjul dine særtrekk. Det er en grunn til at menn aldri faller for de samme kvinnene.

  2. Ikke snakk unødig

  Selv om den berømte førstedamen var kultivert og belest så var hun ikke så opptatt av å snakke om sine bachelorgarder eller eksamensresultater. En selvstendig kvinne har råd til å avsløre opplysninger om seg selv over tid, var hennes mantra. Hva kan vi lære av dette: Ikke kast deg over daten din og fortell ham alt om deg. Gi ham en sjanse til å verdsette dine kvinnelige sider først.

  3. Snakk mykt (og ha alltid med deg en leppestift)

  Jackie snakket på en veldig forførende måte. Hun dro ut s’ene, noe menn fant svært sexy. En av beundrerne hennes, Thomas Guinzberg fant dette svært attraktivt og ble betatt fra første stund. Denne talemåten gjorde også at mennene ble nødt til å lene seg nærmere henne for å høre. Det satte fokus på munnen hennes, noe hun visse å benytte seg av. En fristende rød leppestift fikk mennene til å bli mo i knærne. Hva kan vi lære av dette: En rød munn er et gammelt triks, men langt fra utdatert. Munnen er en av våre mest sensuelle områder.

  4. Ikke kimse av matchmaking

  Jackie var alltid åpen for spleising. Hun løp ikke selv etter guttene, men foretrakk at de løp etter henne eller aller helst: at andre fant dem til henne. Hva kan vi lære av dette: Jo flere mennesker du møter, jo større sjanse for å møte drømmeprinsen. For å gjøre blinddaten verdt tiden, kombiner den med lunsj eller middag.

  5. Vær kostbar

  Jackies far hadde klare oppfatninger om hvordan en kvinne skulle kapre en mann: vær vanskelig å oppnå. Dette rådet tok hans datter bokstavelig og utviste en nonsjalanse de fleste kunne se langt etter. Etter at JFK fridde til Jackie dro hun på Europatur i flere uker for å venne seg til tanken på frieriet. Da hun kom tilbake satt en ung Kennedy og ventet på flyplassen. Det at hun nektet ham å ta seg for gitt beseglet ekteskapet deres. Hva kan vi lære av dette: Litt kostbarhet skader ingen. Dette vekker dessuten urmannen i ham og jaktinstinktet hans slår ut i full blomst.

  6. La ham være i sentrum – en stund

  Den sofistikerte Jackie var alltid ytterst fascinert av mennen hun møtte. Hun sørget for aldri å se ut som hun kjedet seg, kikket ham aldri over skulderen og stilte ham alltid en rekke spørsmål. På den måten unngikk hun å røpe for mye om seg selv og bevarte mystikken. Hva kan vi lære av dette: Ingen mann kan motstå eller unngå å la seg smigre av så mye interesse. Men så snart desserten serveres, skru på nonsjalansen igjen og la ham sitte igjen og snuse inn duften av parfymen som henger igjen etter deg.

  7. Flørt litt med andre menn

  Jackie sørget alltid for å minne mennene hun møtte på sin vei om at de ikke var de eneste som svermet rundt henne. I 1968, da hun var sammen med Ari Onassis, dro hun på tur til Mexico sammen med Roswell Gilpatric, et gsmmelt bekjentskap fra Washington, selov om han var gift. Hun gikk faktisk så langt at hun flørtet og kysset ham åpenlyst, og deres romanse ble omtalt i Womans Wear Daily. Slik sørget hun for at alle så hennes tiltrekningskarft, selv om hun tilsynelatende ikke gjorde noe ut av seg for å få dem på kroken. Hva kan vi lære av dette: Å flørte litt md andre menn når du er på sjekkern, kan gavne seg. Men pass opp for selv å ta initiativet, det er forskjell på å la seg varte opp og sjekke opp.

  8. Bli svigerfars yndling

  Mange kvinner tror at det å vinne svigermors hjerte er veien til sønnens. Takket være bestefaren var Jackie klar over at det var mannen i huset, familiens overhode, som hun måtte overbevise. Jackie brukt sin magi på sin svigerfar, Joe Kennedy, for å få ham til å trumfe igjennom sønnens frieri. Hva kan vi lære av dette: Ikke undervurder svigerfar. Det er ofte han som får det siste ordet, gjerne fordi alle er lei av å høre svigermors råd.

  9. Ikke bind deg for fort

  Jackie likte å holde mulighetene åpne. Da hun forlovet seg med John Husted i 1952 dro hun på byen med en journalist i The Washington Times-Herald. Dette var neppe snill pike-oppførsel, men hun dersom en president skulle komme forbi var det jo greit å holde mulighetene åpne. Hva kan vi lære av dette: Ikke bind deg til noen på hender og føtter før du er sikker på at du har funnet drømmeprinsen. LES OGSÅ:
 • Stirr ham i seng
 • Slik forfører du ham
 • Avslør forføreren
 • Slik sjarmerer du ham i senk
 • Dump singellivet på 30 dager
 • Grønn på sjekker'n?
 • Grønn i senga
 • Datingens fire bud
 • Slik fanger du ham
 • Lær deg å elske ham
 • Slik skal en bra mann være
 • Slik vil han ha deg
 • Så primitive er vi på sjekker'n
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer