Pudder

Kast denne sminken!

Eller utsett deg for daglig helsefare.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er det lenge siden du ryddet i sminkepungen? Da er det kanskje på tide med en skikkelig sanering. Maskaraer, leppestifter og pudder er nemlig ikke som god vin som bare blir bedre med årene.

Sminke er ferskvare

- Gammel sminke kan harskne og irritere huden, sier Monica Tammela til Göteborgs-Posten. Hun en avdelingssjef for det svenske Läkemedelsverket. Å bruke gamle produkter er bare én av de dårlige vanene som kan skade huden din.

Kastes etter ett år

De poduktene som holder seg kortest, er maskaraer som har en levetid på tre til seks måneder. Deretter kommer pudder, kremøyeskygger og foundations, som bør brukes innen et år etter at de er tatt i bruk.
 • Fuktighets-krem tørker ut huden
 • Smink deg våken
 • Dette tenker kvinner på...mer enn de tenker på sex
 • Sminkestilene som gjelder nå
 • Bakteriebomber

  Men harsk og hudirriterende sminke er ikke den eneste grunnen til at du bør kvitte deg med gammel sminke. Vellagret sminke kan også være et yndet party-sted for bakterier av ulikt slag. Har du vært forkjølet eller hatt en øyekatarr, bør du kaste maskaraen eller i alle fall koke kosten.

  Sjelden makeup?

  Lipglosser og øyeskygger i krukke, som du stadig stikker fingrene i, er også et samlingssted for virus og bakterier. Eksperter tror mange kvinner bruker sminke som burde gått i søppelbøtta for lenge siden. - Det gjelder særlig kvinner i 40-årsalderen som sjelden sminker seg, og som har sminke ligge åpnet i årevis, sier hudterapeut Joanna Wennerholm til Expressen.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer