Sex

Kast kosebuksa, få bedre sex

Aldri lyst på ham lenger? Her er 6 enkle veier ut av sexdvalen.

Foto: www.imagesource.com
Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vær nær:Ta på hverandre; gi hverandre klemmer, hold hverandre i hånden, sitt inntil hverandre i sofaen etc.Flørt; send flørte-sms’er osv. Finn formen:Hold deg i god fysisk form, spis slik at du føler deg opplagt og har det godt, pass på å få nok søvn. Lysten øker når du har overskudd. Kjenn deg selv:Kjenn deg selv og din lyst godt. Dyrk de erotiske fantasiene du har og kjenn etter hva du har lyst til. Vær tydelig:Vær så tydelig du kan om hva du liker, slik at partneren gjør gode ting for deg. Styr hånden; si «mer av det» eller «litt mer sånn». Snakk også om hva som er godt i andre situasjoner enn når dere har sex. Hold et positivt fokus: Snakk om hva du liker og vil heller enn hva som gjøres feil. Mange føler seg faktisk nokså usikre på hva partneren egentlig liker, og trenger hint når de prøver seg fram. «Irettesettelser» ødelegger lett stemningen. Mange, særlig kvinner, sliter med manglende lyst. Vår sex- samlivsekspert, psykolog Peder Kjøs, har følgende forklaring på dette: - Mange kvinner er slitne, de sover for lite, har mange andre hensyn og forpliktelser. Dette tror jeg er de vanligste grunnene. Mange blir mer fokusert på jobb, barn, og så videre, og mindre på mannen sin og sex. Hverdagen er så travel og krevende.Kjøs mener vi bør være bevisste på å ikke miste taket i den romantiske og lidenskapelige siden av forholdet. - Ikke bli hverdagslige for hverandre. Fortsett å prøve å se bra ut. Ikke ta partneren som en selvfølge og subb rundt i tøfler og kosebukse. Selvfølgelig skal du slappe av i ditt eget hjem, hver dag kan ikke leves på catwalken, men et minimum av å ta vare på seg selv er bra for deg og for forholdet.
 • Få lyst på lyst
 • Sex uten akrobatikk
 • Den store supersex-guiden
 • 1. Lev ditt eget liv

  For å bevare spenningen må dere ikke bare leve for hverandre. Par som gjør alt sammen for å unngå sjalusi ender ofte opp med å lage grobunn for nettopp utrygghet. Treff venner, dyrk interessene deres og gi rom for alene-tid.

  2. Dyrk forskjellene

  Den lille forskjellen mellom kvinner og menn har lett for å forsvinne i gråfargen på de gamle kosebuksene deres. Pynt dere litt for hverandre, våg å være feminin eller maskulin og gi hverandre komplimenter.

  3. Prioriter romantikk

  Sett av tid, og penger til hverandre. Mange par finner glede i selve planleggingen også. Det kan også være greit å skru av TV-en en dag. - Man ser gjerne på TV fordi man er sliten og ikke orker noe annet, og det er jo forståelig, men problemet er ofte at man ikke har lyst til å se det samme, eller ikke vil se TV samtidig. Den andres TV-slaveri blir mest plagsomt når du selv vil noe annet, påpeker Peder Kjøs.

  4. Digg deg selv

  Elsk deg selv og din egen kropp – og våg å vise det. Ikke slurv med hygienen og egenpleien og husk at selvtillit er sexy. Føler du deg flott, blir du flott.

  5. Vær oppmerksom

  Fokuser på din kjæres beste egenskaper og vis hengivenhet uten å kreve noe igjen bestandig. Husk også at de tre små ordene ikke gir ubegrenset tilgang til partnerens kropp. Lytt til hverandre og vis ømhet på andre måter enn med et fuktig blikk.

  6. Lytt til hjertet

  Om du for alvor vil blåse liv i lidenskapen, må du plukke av deg redselen for å være sårbar. Hvis du hele tiden har en underliggende frykt for å bli sviktet, kanskje som følge av at du er vant til å bli det, da vil du få a problemer med å gi deg hen fullt og helt. Trenger du flere tips og råd om samliv? Sjekk ut den faste spalten til Peder Kjøs på kk.no.LES OGSÅ:
 • Test deg selv: Hvor god er du i senga?
 • Test deg selv: Hvem er du i senga?
 • Test deg selv: Hvor bra er sexlivet ditt?
 • 50 feil menn gjør i senga
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • Supersex på en helg
 • 6 uker til bedre sex
 • Få spontaniteten tilbake i sexlivet
 • 21 små triks for storslagen sex
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer