Kikker På Andre Damer

Kikker han på andre damer?

Dette kan det bety.

KIKKER PÅ DAMER: Det kan være sårende å vite at partneren din kikker på andre damer på Facebook eller andre sosiale medier.  Hva skal man gjøre i en slik situasjon?  Foto: Maridav - Fotolia
KIKKER PÅ DAMER: Det kan være sårende å vite at partneren din kikker på andre damer på Facebook eller andre sosiale medier. Hva skal man gjøre i en slik situasjon? Foto: Maridav - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du en mistanke om at partneren din av og til kikker på andre damer – kanskje en felles bekjent, en venninne eller en han har møtt på en fest? 

Det kan være sårende å vite at partneren din finner andre damer attraktive, men ligger det egentlig noe mer bak dette enn litt uskyldig kikking?

LES OGSÅ: Flørter kjæresten din med en kollega?

Trenger ikke bety noe

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, forteller at det er ganske normalt at menn kikker på andre kvinner - også på nettet (Instagram, Facebook etc.), og at det i de fleste tilfeller er helt uskyldig.

- Det er vanlig at menn, og kvinner for den saks skyld, kikker på andre - som på for eksempel Facebook eller Instagram.

USKYLDIG: Det kan være vondt å vite at partneren din kikker på andre på nett, men ifølge eksperten er dette svært vanlig.  Foto: Boggy - Fotolia
USKYLDIG: Det kan være vondt å vite at partneren din kikker på andre på nett, men ifølge eksperten er dette svært vanlig. Foto: Boggy - Fotolia Vis mer

- Der har vi tilgang til drøssevis av bilder av venner, bekjente og ukjente, og som en del av det kikker vi på dem – enten det er en man gikk på barneskole med, en man  ikke har sett på mange år, en man har møtte på en fest eller en man tilfeldigvis har kommet over som man synes er pen, sier hun.

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykolog, har tidligere fortalt at mange menn kikker på andre damer på ren impuls.

- Andre kvinner er jo også vakre, og vakre ting er det fristende å se på. Det trenger ikke å ligge i dette at man har lyst på den man ser på, eller at man er mindre glad i kjæresten sin enn man burde.

- Slik kikking pleier å være ganske harmløst.

LES OGSÅ: Derfor fantaserer han om andre

Vanlig å bli litt betatt

Dersom du frykter at kikkingen til partneren er en indikator på at det er noe som foregår, mener Schmidt du mest sannsynlig ikke har noe alvorlig å bekymre deg for.

- Mest sannsynlig betyr det ikke at han er utro, men det kan bety at han er litt betatt av en annen – det kan være sårende, men likevel ikke unormalt.

Videre forteller hun at det er ganske vanlig å kjenne interesse for andre personer enn partneren sin i perioder.

- Det kan være vanskelig å kontrollere, og det kan skje når man minst venter det. Så lenge det ikke utvikler seg til noe mer, tenker jeg at det kan være helt greit.

- Selvfølgelig er dette helt avhengig av om det sårer og skaper utrygghet eller ikke, sier hun.

SETT GRENSER SAMMEN: Dersom du er ukomfortabel med at partneren din kikker på andre damer på nett anbefaler eksperten deg å snakke med han om det.  Foto: apops - Fotolia
SETT GRENSER SAMMEN: Dersom du er ukomfortabel med at partneren din kikker på andre damer på nett anbefaler eksperten deg å snakke med han om det. Foto: apops - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Slik får dere gnisten tilbake i forholdet

Ta det opp med han

Hvis du har en mistanke om at det ligger noe mer bak kikkingen hans enn uskyldig moro, mener Schmidt du bør ta problemet opp med partneren din.

- Når det blir et problem og du føler deg truet av kikkingen hans, er det på tide at dere snakker sammen. Du må ikke tenke at du overreagerer, for hvis det virkelig er sårbart for deg må du få lov til å si ifra.

- Fortell han at du ikke er komfortabel med kikkingen hans at du ikke setter pris på slik oppførsel.

Videre forteller eksperten at det er viktig å huske at vi alle har forskjellige grenser når det gjelder hva vi opplever som akseptabelt og ikke akseptabelt i forholdet.

- Det finnes ikke regler for dette, så det er alltid opp til et hvert par å definere disse seg i mellom. Finn grenser som kjennes akseptable for både deg og din partner, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer