Sjalusi

Kikker kjæresten på andre damer?

Det betyr ikke at det er noe galt med deg.

KIKKER HAN PÅ ANDRE DAMER?: Det at partneren din kikker på andre damer trenger ikke være et tegn på at det er noe galt med deg. Foto: Getty Images/Hemera
KIKKER HAN PÅ ANDRE DAMER?: Det at partneren din kikker på andre damer trenger ikke være et tegn på at det er noe galt med deg. Foto: Getty Images/Hemera Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er partneren din fæl til å kikke på andre damer når han er alene eller kanskje til og med når dere er sammen?

Da kan du trøste deg med at han ikke er den eneste som gjør dette. Det viser seg nemlig at de aller fleste menn kikker på andre kvinner en gang i blant.

Dette betyr likevel ikke at det er noe galt med deg.

LES OGSÅ: Ikke finn deg i dette

EKSPERTEN: Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv.  Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv. Foto: Astrid Waller Vis mer

- Trenger ikke bety noe

Ifølge Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, kikker menn på andre kvinner på ren impuls.


– Andre kvinner er jo også vakre, og vakre ting er det fristende å se på. Det trenger ikke å ligge i dette at man har lyst på den man ser på, eller at man er mindre glad i kjæresten sin enn man burde. Det kan være ganske harmløst.

– Hvis han glaner åpenlyst, er ikke det særlig respektfullt overfor kjæresten, men ellers trenger det ikke å bety noe spesielt, sier Kjøs til KK.no.

LES OGSÅ: Derfor stirrer du på de vakre

Legger du for mye i det?

Dersom du frykter at kikkingen er en indikator på at det er noe i forholdet deres som ikke stemmer, mener Kjøs du mest sannsynlig ikke har noe å bekymre deg for.

Han forteller at det skal litt mer til enn at man bare kikker på andre damer.

– Det hender at damer legger alt for mye i at menn ser på andre. De tror det betyr at man er interessert i den andre, eller at man sammenligner kjæresten sin med den andre. Ingen av delene trenger å være riktig.

Føler du at kjæresten din kikker for mye på andre jenter?

– Jeg synes man kan reagere på åpenlys, påtrengende glaning, men at han bare «legger merke til» en annen dame mener jeg at man egentlig må regne med, sier han.

LES OGSÅ: Dette er «turn off» for gutta

Ja, helt klart
 
(54%)
Nja, ikke som jeg har lagt merke til
 
(37%)
Nei, han har kun øyne for meg
 
(9%)

Snakk om det

Dersom partneren din er fæl til å kikke på andre damer og du ikke føler deg komfortabel med dette, er det helt greit å fortelle han hva du føler.

- Det er ikke greit for en selv å gå rundt og gruble på om dette betyr et eller annet. Da er det bedre å spørre.

Ifølge Kjøs er dette en måte å sende ut et signal til partneren din på.

- Et slikt spørsmål er også et signal om at han er mindre diskret enn han burde være, og det bør egentlig være litt flaut for ham selv, siden det er et tegn på dårlig oppdragelse, forklarer han.

LES OGSÅ: Si ALDRI dette til kjæresten din

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer