Kim Kardashian

Kim Kardashian-korsett gir deg ikke smalere midje

Realitystjernens omtalte «waist training» er ikke trening i det hele tatt, ifølge ekspert.

KORSETTSELFIE: Kim Kardashian har postet flere bilder på sin Instagramkonto der hun promoterer waist training som en genial måte å oppnå en smal midje. Foto: SipaUSA
KORSETTSELFIE: Kim Kardashian har postet flere bilder på sin Instagramkonto der hun promoterer waist training som en genial måte å oppnå en smal midje. Foto: SipaUSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Tenk om du bare kunne ta på deg et korsett, gå med det i noen timer hver dag, og vips så fikk du en smal og stram midje. 

Det er omtrent slik vi har oppfattet at den såkalte waist trainingen til Kardashian-søstrene skal fungere. De har blant annet postet flere bilder på Instagram ikledd dette spesielle korsettet, og skrytt det opp i skyene.

Denne «midjetreningen» går altså ut på å gå med et korsett snøret stramt rundt midjen over flere timer av dagen, og resultatet skal visstnok kunne bli en lekker timeglassfigur. Helt fantastisk enkelt, ikke sant?

Alle vil vi jo ha en slank midje, så det er kanskje ikke så rart at jenter verden over har latt seg rive med og snøret seg inn i korsetter til de omtrent ikke får puste. 

Men fra spøk til alvor, kan du egentlig få smalere midje ved å bruke denne metoden? Og er det egentlig så bra for kroppen? 

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak disse rumpene

FØLGER ETTER: Popstjernen Ciara kastet seg også på korsett-trenden etter hun hadde født sin sønn. Men treningseksperten Øystein Jensen mener denne trenden er bare tull. Foto: SipaUSA
FØLGER ETTER: Popstjernen Ciara kastet seg også på korsett-trenden etter hun hadde født sin sønn. Men treningseksperten Øystein Jensen mener denne trenden er bare tull. Foto: SipaUSA Vis mer

Bruker ikke musklene i magen

Ifølge trener og fysioterapeut ved Artesia AS, Øystein Jensen, er svaret klart nei på begge spørsmålene.

– Waist training er noe av det største tullet som har kommet på markedet på lenge! I en tid hvor real trening endelig har fått fokus, så kommer dette produktet og tuller det til, sier han til KK.no. 

Å snøre seg inn i et korsett vil selvsagt få midjen din til å framstå smalere der og da, mens korsettet er på. Men det vil dessverre ikke kunne forme kroppen din for evig tid.

– Det å stramme inn midjen med et «passivt» korsett vil på ingen måte endre hvordan du ser ut over tid. Når man har det på seg så vil det «endre» fasongen din der og da, ved å «flytte på fettmasse og dytte inn indre organer», men denne «endringen» er ikke varig, påpeker Jensen. 

Og selv om korsettbruken har fått navnet «waist training», er det slett ikke trening i det hele tatt. Korsettet vil ikke føre til at du bruker muskulaturen i magen, snarere tvert imot. 

TREND: Også Khloe Kardashian er besatt av korsettene som skal kunne trene midjen, og har her latt seg avbilde i et eksemplar på sin Instagramkonto. Foto: SipaUSA
TREND: Også Khloe Kardashian er besatt av korsettene som skal kunne trene midjen, og har her latt seg avbilde i et eksemplar på sin Instagramkonto. Foto: SipaUSA Vis mer

– Det vil faktisk føre til at man ikke klarer å aktivere core-muskulaturen – noe som er essensielt for å kunne trene opp en sterk og stram midje. I tillegg til et godt kosthold selvsagt, legger han til.

LES OGSÅ: Har du målt midjen din?

BARE TULL: Selv om korsettet vil gjøre midjen smalere der og da, som Kim tydelig viser her, vil det dessverre ikke kunne gi deg varige resultater.  Foto: SipaUSA
BARE TULL: Selv om korsettet vil gjøre midjen smalere der og da, som Kim tydelig viser her, vil det dessverre ikke kunne gi deg varige resultater. Foto: SipaUSA Vis mer

Kan gi sure oppstøt og blodpropp

Dersom du har gått til innkjøp av et korsett og hadde håpet at dette skulle gi deg en permanent smal midje, vil du dessverre bli skuffet. Det er likevel ikke bare den manglende effekten som er ulempen med waist training, korsettbruken kan også føre til fysisk ubehag.

– Det du vil oppnå ved å bruke et slikt korsett, er sure oppstøt fordi du presser magen opp mot mellomgulvet, du vil fordøye mat dårligere på grunn av en innsnevret passasje, sier Jensen.

– Du vil også kunne forhøye sjansen for å få blodpropp, og du vil oppleve pustebesvær. Det er faktisk også rapportert nyreproblemer ved langvarig bruk, legger han til.

Du bør altså spørre deg selv om en midlertidig smal midje er verdt det fysiske ubehaget og de potensielle helseproblemene. For det som kanskje kan virke som enkle løsninger er dessverre ikke så enkelt likevel.

– Ikke bruk et slikt korsett. Gå derimot på trening, jobb steinhardt, spis riktig i forhold til dine mål og vær tro mot målene dine, anbefaler den personlige treneren.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer