Trening

Kinesis

Lei av apparatene? Prøv kinesis i stedet.

Kinesis gjør deg sterk på en ny måte.
Kinesis gjør deg sterk på en ny måte. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LES OGSÅ:
 • Chiball for kropp og sjel
 • God motstand med gymstick


 • Ordet kinesis er gresk og betyr bevegelse. Dette er en asiatisk inspirert form for styrketrening med et helt nytt maskinsystem som gir friere og mer varierte øvelser enn de vanlige styrkeapparatene. Det som skiller kinesis fra vanlig styrketrening er at du kan bevege deg tredimensjonalt. Øvelser kan gjøres både horisontalt, vertikalt eller diagonalt. Motstanden er jevn hele tiden på grunn av måten apparatene er konstruert på, og ingen forhåndsinnstillinger er nødvendig.

  - Uansett hvilke øvelser du gjør, får du i tillegg trent stabilisering av mage og rygg, sier helse- og treningsterapeut Halvor Lauvstad, som instruerer kinesis. Du kan trene stående, sittende eller liggende ved spesielle kinesisvegger, ofte i et atskilt rom på treningssenteret.

  Kinesis-rom er roligere enn en vanlig apparatsal for at du skal bli mer avspent. Det er ingen speil. Vanskelighetsgraden kan varieres med baller og balansebrett. Du kan enten trene hele kroppen eller fokusere på bestemte muskelgrupper, og du kan trene individuelt eller i gruppe.

  Bra for: Mage- og ryggmusklene, styrke generelt, balanse og konsentrasjon.

  Passer for: Alle, både topptrente og mosjonister. Deg som liker styrketrening, men er lei de samme gamle apparatene. Alle må ha personlig veiledning i begynnelsen. Kinesis er også bra til rehabilitering.

  Passer ikke for: Deg som ikke liker apparat-trening.

  Hvor: Både Elixia, Sats og Spenst har kinesis-utstyr på noen av sine sentre, Studio Day, Oslo.

  Mer informasjon: www.sats.no, www.elixia.no, www.treningsnett.no, www.norskfitness.no

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer