Kinky

Kinky sex gjør deg glad

Folk med et avansert og kinky sexliv er lykkeligere enn andre, viser ny forskning.

Foto: Retna UK / Retna UK / Retna
Foto: Retna UK / Retna UK / Retna Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du sansen for sofistikert og dristig sex? Da er sannsynligheten stor for at du også er glad og harmonisk - i alle fall ifølge ny forskning.
 • Ta testen: Hvor vågal er du i senga?
 • Forskere ved det University of New South Wales i Australia gransket sexlivet til 20.000 mennesker, og fant av dette ut at to prosent av den voksne australske befolkningen praktiserte sex der sadomasochisme (S/M) og liknende rollespill var sentralt. Les mer om denne type sex i vår artikkel om temaet.

  Mer tilfredse

  I motsetning til hva som ofte er gjengs oppfatning om slik sex, viste det seg personer som praktiserer S/M og bondage (man binder hverandre) ikke gjør dette som følge av tidligere seksuelt misbruk eller andre dårlige sexerfaringer. Personer som praktiserer S/M er heller ikke mer voldelige, engstelige eller aggressive enn andre. Tvert imot, studien antyder at folk med et avansert sexliv er gladere og mer tilfredse enn andre.I tester som skulle avdekke psykisk stress skåret menn som jevnlig deltok i S/M og bonding langt bedre enn andre - de var altså lykkeligere.
 • Test deg selv: Hvor lykkelig er du?
 • Forskerne er ikke sikre på hvorfor det er slik, men tror det kan handle om at folk med et alternativt sexliv er mer i harmoni med seg selv, fordi de har valgt å gjøre noe uvanlig og er komfortable med avgjørelsen.Lesbiske, homofile og biseksuelle par praktiserer ifølge studien oftere S/M og bonding enn heteroseksuelle par.
 • Bli tøffere i senga
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer