Forhold

Kjæreste-rådene som faktisk virker

Bestemors råd kan gjøre underverker for sexlivet ditt. Ja, du leste riktig ...

Tilfør forholdet god gammeldags høflighet og dere kan unngå mange krangler. Foto: Image Source for Cultura Image
Tilfør forholdet god gammeldags høflighet og dere kan unngå mange krangler. Foto: Image Source for Cultura Image Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
To nylig utgitte bøker, basert på boksuksesser anno 1913, inneholder hundrevis av råd fra generasjonen før oss. Følger dere disse rådene for et bedre forhold, er risikoen stor for at dere ikke vil klare å vente til fredda'n, skriver helsenettstedet WebMD.- Vi har mye å lære av besteforeldrene våre. I dag krever vi sex, romantikk og intimitet, mens man tidligere bare søkte selskap, sier Toni Coleman til WebMD.
 • Slik holder du forholdet hett
 • Slik sjarmerer du ham i senk
 • Slik ser drømmedama ut
 • Helsenettstedet har spurt en rekke sexeksperter om de tror vi har noe å lære av våre forfedre. Her er tipsene de mener holder romantikken og lidenskapen varm.

  1. God gammeldags høflighet

  Høflighet er som glidemiddel i forholdet, og små ting soom det å si takk og vær så snill gjør mer enn dere tror. Det samme bør høflige gester som det å trekke ut stolen eller åpne døra for henne. Stikkordet er å behandle din kjæreste like respektfullt som en fremmed. Dette kan motvirke mye dårlig stemning.

  2. Ta pennen fatt

  Før i tiden sendte man brev og ventet i spenning på svaret. Moderne tider til tross, en e-post kan umulig erstatte et håndskrevet brev, kanskje pyntet med et koselig bilde av dere sammen. Kjærlighetsbrev kan styrke båndet mellom dere. Ta dem gjerne fram og les dem når dere har tøffe perioder.

  3. Sov som single iblant

  Innen 2015 vil 60 prosent av alle nye hus ha to hoved-soverom, spår National Association of Home Builders.Eksperter sier at det å ha to separate soverom har reddet flere parforhold, skriver BBC. Dette er en skikk som generasjonen før oss faktisk innførte. Å alltid sove hver for seg kan kanskje virke noe unaturlig, men litt avstand en gang iblant får dere til å savne hverandre og ha noe å se fram til.

  4. Hold på interessene deres

  I boken Dont's for wives kommer forfatteren med dette rådet: «Reguler din manns lyster og ikke vær sjalu dersom de ikke inkluderer deg». Dette betyr ikke at du skal akseptere at han verken er utro eller sikler ppå andre kvinner. Faktisk handler det ikke om sex i det hele tatt, men om interesser. Hvis han elsker rally, treskjæring eller hagearbeid, la ham holde på det. Oppfordre ham til å bruke tid på det han liker best. Denne rausheten vil komme deg og forholdet deres til gode. Du kan selvsagt forvente den samme innstillingen hos ham.

  5. Kle deg opp

  Det høres litt fjollete ut, men rådet er like aktuelt i dag som for 50 år siden. Selv om dere lever hektiske liv, ikke gå rundt i kosebuksa hver bidige dag. Vi har en tendens til å slutte å bry oss om eget utseende når vi er i et etablert forhold. I stedet for å ta på deg den nye sexy toppen når du skal ut med venninnene, ha den på deg når han kommer hjem fra jobb. Ta deg også bryet med å bruke høye hæler midt i uka, selv om dere ikke skal på fest og bare være sammen med hverandre.

  6. Ikke legg deg sint

  Det er ingen tilfeldighet at dette er en gjenganger i brudetaler. Å gjøre opp store og små uenigheter før dere går til sengs kan spare dere for mye irritasjon, og kan faktisk være det lille trikset som får forholdet til å vare. Prøv derfor å skape god stemning før dere tar kvelden og ikke undervurder godnattkysset.

  7. Ut på gulvet

  Du kan ikke ha unngått å legge merke til det fredfulle ansiktsuttrykket eldre får når de danser. Her får dere mye på en gang; berøring, samarbeidet, energien, musikken og intimiteten. Selv om de færreste har gått på danseskole i dag, og kvinner og menn ikke danser sammen på samme måte som på lokalet i gamledager, imponerer det stort når et par er flinke til å danse. Kanskje er det faktisk ikke så tantete å melde dere på et swing-kurs? Vil dere være hakket mer moderne, velg salsa. Dans er uansett en sjelden god metode når dere vil være nær hverandre, ha det morsomt og lære å samarbeide. Og husk: Det er faktisk ingen krise å drite seg ut. Folk gjør det hele tiden.

  8. Ha det gøy

  Bridge ble gjerne spilt i lystig lag og bursdager ble feiret med et snev av formalitet, uansett alder. Med andre ord: Fram med frisbeen inviter noen vennepar til litt lek før maten! Quiz, ballsport eller kortspill gjør akkurat samme nytten. Lek er også en voksenting!

  9. Gi komplimenter

  I boken Dont's for husbands står det at «han må ikke glemme å påpeke det faktum at hun ser fjong ut». Komplimenter kan man aldri gi for mange av. Det trenger ikke være avansert, og det kan handle om alt fra at partneren din ser bra ut, er snill, har gjort noe du har satt pris på, er flink i jobben etc. Bruk fantasien og la det komme fra hjertet!

  10. Hold hender

  Å holde hender og kysse hverandre på kinnet var en smakfull måte å vise at man brydde seg om noen på, før i tiden. Men det å leie hverandre anbefales i dag også, fordi det er med på å styrke båndet mellom dere. Selv når man har vært gift i 20 år!

  11. Dropp sytingen

  Det kan kanskje høres ut som feministenes verste mareritt, men rådet gjelder begge. Det er ikke alt som oppleves negativt som trenger å sies, særlig ikke i plenum. Lær deg å bite i deg småkommentarene, de bare forsurer stemningen.

  12. Litt omtenksomhet

  Datidens par var mer til stede i forholdet, fordi de ikke kunne fordype seg i elektroniske og teknologiske fritidssysler, skriver nettstedet WebMD. Ta den tiden tilbake ved å gi din kjære frokost på sengen eller del et glass vin om kvelden. LES OGSÅ:
 • Gå rett på sak
 • Stirr ham i seng
 • Følg hjertet, ikke nesa
 • Kvinner sikter for lavt
 • Hun vil ha mannen din
 • Fantaserer om kollegaen
 • Grønn på sjekker'n?
 • Datingens fire bud
 • Den ultimate flørteguiden
 • 31 måter å finne ham på
 • Slik får du draget i andre runde
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.