Samliv

Kjærlighetshjelperne

Psykologparet Hanne og Peder er våre nye samlivseksperter på kk.no. De gir deg råd om store og små hverdagsproblemer som dreier seg om sex og kjærlighet, samliv og singelliv.

NYE KK-EKSPERTER: Psykologene Hanne Weide Oddli (35) og Peder Kjøs (39) er de nye samlivsekspertene på kk.no. Hanne har også en fast psykologspalte i papirutgaven av KK. Ekteparet vil stille i jevnlige nettmøter, skrive temaspalter om sex og kjærlighet og svare på leserspørsmål. Har du tips til aktuelle temaer ekspertene våre skal skrive om, eller ønsker du personlige råd anonymt? Send en e-post til: hanne@kk.no eller peder@kk.no.
NYE KK-EKSPERTER: Psykologene Hanne Weide Oddli (35) og Peder Kjøs (39) er de nye samlivsekspertene på kk.no. Hanne har også en fast psykologspalte i papirutgaven av KK. Ekteparet vil stille i jevnlige nettmøter, skrive temaspalter om sex og kjærlighet og svare på leserspørsmål. Har du tips til aktuelle temaer ekspertene våre skal skrive om, eller ønsker du personlige råd anonymt? Send en e-post til: hanne@kk.no eller peder@kk.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
KKs nye eksperter er Hanne Weie Oddli (37) og ektemannen Peder Kjøs (41), som begge er spesialister i klinisk voksenpsykologi. Hanne bør allerede vært kjent for KK-leserne. Hun har i et par år hatt en fast psykologspalte både i papirutgaven og på nett. Nå vil også Hanne svare på spørsmål om sex og kjærlighet sammen med Peder.
 • Peders faste spalte på kk.no
 • Hannes faste spalte på kk.no
 • - Vi lever veldig vanlig, med transportkabal hver morgen og ettermiddag, forteller paret.
 • Peder stilte i nettmøte på kk.no onsdag 16. mai:Les alle spørsmålene og svarene her.De har to barn i barnehage, og en på 15 år som er hos moren sin annenhver uke. - Vi har lite tid til interesser, men jobber heldigvis med det vi er mest interessert i. Den viktigste fritidsinteressen er å være sammen med familie og venner. Ut over dette blir det å gå på utstillinger; vi liker samtidskunst, gjerne norsk. Ellers liker vi å lese, se på film, og grille på verandaen. Hanne og Peder bor innerst i en blindvei i et rekkehus i Asker, men har tross alt ikke hund, og heller ikke noe særlig hage. - Som par lever vi vel etter en harmonimodell. Vi lever veldig tett på hverandre, liker å gjøre det meste sammen, og misliker de kranglene vi av og til må gjennom. Når det gjelder arbeidet for KK og kk.no, synes Hanne og Peder at det er interessant å bruke faget sitt i en kort, hverdagsnær form, og at det er interessant å reflektere over problemstillinger lesere sender inn. På et mer politisk nivå mener de at psykologtjenester og hjelp med samlivet eller singellivet, samt psykologers perspektiv og forståelse, bør være lett tilgjengelig for så mange som mulig.- Vi vil gjerne gi et annet perspektiv på ting leserne står fast i eller lurer på. Vi vil invitere til å tenke nytt, og se etter egne muligheter til å påvirke det som virker fastlåst. For vår egen del er det er alltid spennende å få et innblikk i en mellommenneskelig situasjon. Variasjonen i hvordan man kan ha det er uendelig. Vi snakker uansett mye fag sammen, og ser fram til å bruke lesernes opplevelser som utgangspunkt for våre egne samtaler.Hanne og Peder er opptatt av tanker, følelser og handlinger som oppstår i møter mellom mennesker, og forsøkene på å få det til sammen. Ingen av dem har utpregede spesialfelter. De er mer opptatt av hvordan man prøver å få til ting i hverdagen, leve videre med ting som har skjedd, og mestre utfordringer av ymse slag. Som terapeuter mener begge at de har et utpreget praktisk, livsnært og relasjonelt fokus.I den smalere enden av spekteret er paret også opptatt av psykologien som vitenskap. Den første boken deres handlet om psykologien som moderne og postmoderne vitenskap. Utgangspunktet til Peder og Hanne er en interesse for sammenhengen mellom psykologisk teori og forskning på den ene siden, og praktisk terapi på den andre. Denne interessen har i sin tur ført til at de er opptatt av etikk. Begge underviser en del for psykologer og andre, og de har undervist mye sammen. De driver også med veiledning av psykologer og andre fagfolk.Sammen har de skrevet boken Psykologien og Vitenskapen - moderne og postmoderne forståelse av terapi (Tano Aschehoug, 1998).I tillegg har Peder skrevet barneboken Månemysteriet (Damm, 2007) sammen med Bjarne Træen.
 • Peder stilte i nettmøte på kk.no onsdag 16. mai:Les alle spørsmålene og svarene her.LES OGSÅ:
 • Peders faste spalte på kk.no
 • Hannes faste spalte på kk.no
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • Slik tenner du ham: guide for ulike aldersgrupper
 • Slik får du draget i andre runde
 • Fantasien om en jomfru
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer