Livsstil

Kjendisene vil stoppe Theas (12) bryllup

Jenny Skavlan og Caroline Berg Eriksen legger ut bryllupsbildene sine i en protest mot barneekteskap og i støtte av Plan Norges nye aksjon.

ENGASJERER SEG I PLAN NORGES KAMPANJE: #stoppbryllupet, skriver Jenny Skavlan og Caroline Berg Eriksen på sine Instagram-profiler. Foto: Instagram, med tillatelse fra Jenny og Caroline
ENGASJERER SEG I PLAN NORGES KAMPANJE: #stoppbryllupet, skriver Jenny Skavlan og Caroline Berg Eriksen på sine Instagram-profiler. Foto: Instagram, med tillatelse fra Jenny og Caroline Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 11. oktober er vi alle invitert til Norges første offisielle barnebryllup. Kl. 14.00 skal Thea (12) gå opp kirkegulvet i Kulturkirken Jakob for å gifte seg med Geir (37).

Med mindre vi klarer å stoppe bryllupet i tide ...

I september lanserte Plan Norge den fiktive bloggen «Theas Bryllupsblogg», der vi leser om hvordan 12-åringen forbereder seg til bryllupet, med alt fra prøvesmaking av cupcakes til drømmen om å bli veterinær.

Lørdagens seremonien skal være en appell mot barneekteskap på FNs internasjonale jentedag.

Og stuntet har gått som en farsott i sosiale medier, og utenlandske aviser som The Guardian og The Independent har kastet seg på. 

Bryllupsfeber blant kjendisene

Det omstridte «bryllupet» har også fått oppmerksomheten til skuespiller Ashton Kutcher, som har lagt ut et innlegg om det til sine 18 millioner følgere på Facebook.

Jenny Skavlan har også delt bilder av sin lykkeligste dag - bryllupsdagen- på Instagram, og oppfordrer det norske folk til til å gjøre det samme med hashtag #stoppbryllupet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer