Kosthold

Kjendiskvinner bryr seg ikke om strenge dietter

Her er kostholdsrådene Linnea Dale, Lise Karlsnes og Marthe Sveberg Bjørstad sverger til.

MANGE GODE KOSTHOLDSRÅD: De norske kjendisene som møtte opp på visningen til Wiksén under Oslo Fashion Week hadde mange gode kostholdsråd å komme med.  Foto: Per Ervland
MANGE GODE KOSTHOLDSRÅD: De norske kjendisene som møtte opp på visningen til Wiksén under Oslo Fashion Week hadde mange gode kostholdsråd å komme med. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Forrige uke var det nok en gang duket for Oslo Fashion Week og den røde løperen var rullet ut på Samfunnssalen i Oslo.

De største norske kjendisene og mest celebre gjestene strømmet til for å få med seg kolleksjonene til designere som Mardou & Dean, Line of Oslo og Wiksén, men ville gjerne dele sine egne tips også .

På åpningen kunne Tone Damli avsløre hvilket armbånd som er en klar favoritt blant kjendisene, og på Moods-visningen ga Kathrine Sørland sine beste skjønnhetstriks.

Men etter en hel uke med fokus på norsk mote, syns vi det var på tide med noen gode tips innen kosthold og trening, og på den røde løperen før visningen til Wiksén fikk vi mange gode tips.


LES OGSÅ: Nå skal brudekjolen se gammel ut

ET SUNT MOTTO: Lise Karlsnes sitt kostholdsmotto er; alt med måte! Foto: Per Ervland
ET SUNT MOTTO: Lise Karlsnes sitt kostholdsmotto er; alt med måte! Foto: Per Ervland Vis mer

– Jeg tror ikke på lavkarbo

Den norske programlederen Marthe Sveberg Bjørstad - best kjent som programleder i TV2 («Jakten på Kjærligheten») - kan fortelle at hun er opptatt av trening og kosthold fordi det påvirker humøret hennes.

Hun er likevel ikke for å kutte ut for mye av det ene eller det andre.

– Dette kommer helt sikkert til å skape blest, men jeg tror ikke på lavkarbo. Jeg tror heller på å ha et variert kosthold, sier hun.

Det eneste hun har trappet ned på er sukker siden hun føler at det er så avhengighetsskapende, og derfor mener hun det er bedre uten.

– Det hender likevel at jeg går på en smell. Da er jeg blid og fornøyd et øyeblikk før jeg blir sur etterpå, forteller hun.

LES OGSÅ: For mye sukker kan føre til kreft

LAG MAT SELV: Henriette Brusgaard anbefaler deg å styre unna bearbeidet mat.  Foto: Per Ervland
LAG MAT SELV: Henriette Brusgaard anbefaler deg å styre unna bearbeidet mat. Foto: Per Ervland Vis mer

Viktig å drikke nok vann gjennom dagen

Bjørstad er ikke den eneste som er opptatt av kosthold. Popstjerne Lise Karlsnes, tidligere vokalist i Briskeby, er over gjennomsnittet interessert i kosthold og trening, men heller ikke hun bryr seg om dietter.

– Jeg er altfor glad i mat til å drive med noe sånt. Mottoet mitt er heller; alt med måte.

– Jeg er opptatt av å spise sunn mat, i riktige mengder til rett tid. I tillegg er jeg opptatt av å drikke nok vann, grønnsaker og fersk omega-3, sier Karlsnes.

Det beste kostholdstipset hun kan gi andre er å drikke masse vann gjennom dagen - aller helst et par liter. Hun har stor tro på at dette er veldig viktig, og ikke minst bra for kroppen. I tillegg er hun opptatt av å få i seg nok omega-3.

– Det finnes fersk omega-3 som kommer på flaske som jeg tar, ellers så får jeg behovet dekket gjennom fisk. Et annet godt råd er å bytte ut én av kaffekoppene i løpet av dagen med grønn te, forteller hun.

LES OGSÅ: Moods-gutta går alltid i eget design

SPIS MER GRØNNSAKER: Linnea Dale sitt beste råd er enkelt - mer grønnsaker. Foto: Per Ervland
SPIS MER GRØNNSAKER: Linnea Dale sitt beste råd er enkelt - mer grønnsaker. Foto: Per Ervland Vis mer

Lag mer av maten selv

Tilstede på visningen var også Henriette Brusgaard, programleder i TV2, som forteller at hun slettes ikke er redd for å skeie ut med et pizza-stykke, selv om hun prøver å begrense seg noe.

– Likevel blir det ofte skippertak med meg. Ofte ender det med at jeg skeier ut en hel uke for så å skjerpe meg igjen den neste, forteller hun til KK.no.

Hennes beste kostholdstips er at du ikke tar helt av i den ene eller andre retningen. Istedenfor anbefaler hun at du lager mer av maten selv, og styrer unna bearbeidede produkter.

LES OGSÅ: Dette er mindre sunt enn du tror

- Jeg spiser fortsatt croissant til frokost

Popstjerne Linnea Dales sitt beste tips er å spise mer grønnsaker.

Det er en av hennes favoritt-ingredienser når hun lager mat, og hun blander det gjerne sammen med couscous, eller pasta og pastasaus.

– Jeg er ikke opptatt av mat, men bryr meg om at det er sunt og godt. For eksempel er jeg fortsatt veldig glad i croissanter til frokost, selv om det ikke blir hver dag. Jeg spiser for det meste det jeg vil, men alt med måte, sier Dale til KK.no.

LES OGSÅ: Nå skal vi tilbake til 90-tallet

IKKE FOR LAVKARBO: Marthe Sveberg Bjørstad syns ikke noe om å kutte ut for mye i kostholdet.  Foto: Per Ervland
IKKE FOR LAVKARBO: Marthe Sveberg Bjørstad syns ikke noe om å kutte ut for mye i kostholdet. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer