Kjerringråd

Kjerringrådene du ikke skal tro på

Hjelper C-vitamin mot forkjølelse og kan tranebær ta knekken på urinveisinfeksjon?

KJERRINGRÅD: Et velkjent kjerringråd er at en C-vitamin-overdose skal kunne lindre symptomene ved en forkjølelse. Ifølge legen må du opp i store doser C-vitamin for at dette skal ha noen effekt.  Foto: Subbotina Anna - Fotolia
KJERRINGRÅD: Et velkjent kjerringråd er at en C-vitamin-overdose skal kunne lindre symptomene ved en forkjølelse. Ifølge legen må du opp i store doser C-vitamin for at dette skal ha noen effekt. Foto: Subbotina Anna - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som liker å lete på nettet etter kjerringråd mot smerter og sykdom fremfor å gå til legen? Da er du ikke alene.

Faktisk har en tidligere undersøkelse fra Storbritannia vist at fire av ti kvinner utsetter å gå til legen selv om de har plager, og én av fire prøver å finne svar og enkle løsninger på nett i stedet.

På nettet finnes det uendelig mange tips og triks til hvordan du kan kurere plager og lindre smerter. Spørsmålet er i hvor stor grad du kan stole på det som står der.

LES OGSÅ: Derfor blir du syk i ferien og på fridager

Ta dem med en klype salt

Kari L. J. Eidjar, som er fastlege ved Røalegene og erier og medisinsk ansvarlig lege på Legevakt Vest på Røa, forteller til KK.no at det er mange av de eksisterende kjerringrådene som virker, men at det også er mange du bør ta med en god klype salt.

- Det er jo mange av kjerringrådene som det er mye i, og det er jo ikke uten grunn at disse overlever fra generasjon til generasjon. Det er jo nettopp fordi det er mye hold i dem og de virker. Hvert fall delvis.

- Når det er sagt så er det imidlertid også viktig at du har i bakhodet at det er noen som fungerer, men at mesteparten er rent oppspinn uten forankret og dokumentert effekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.