Medisin

Kjøper du reseptfrie medisiner i utlandet?

Det er ikke alltid like lurt. Dette bør du være obs på!

LEGEMIDLER: Om du skal kjøpe reseptfrie legemidler i utlandet bør du holde deg til de typene du tidligere har brukt og er godt kjent med.  Foto: Tyler Olson - Fotolia
LEGEMIDLER: Om du skal kjøpe reseptfrie legemidler i utlandet bør du holde deg til de typene du tidligere har brukt og er godt kjent med. Foto: Tyler Olson - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som liker å spare tid og penger på å kjøpe med reseptfrie legemidler når du er i utlandet? Du er nok ikke den eneste.

Det er lovlig å kjøpe med legemidler som er reseptbelagte i Norge, men som er reseptfrie i landet du oppholder deg i. Men er det egentlig særlig lurt?

LES OGSÅ: Sjekk utløpsdatoen før du tar medisiner

Lov innenfor EØS-området

Troy Hammer, som er farmasøyt hos Vitusapotek, forteller til KK.no at dersom medisinene du trenger er reseptbelagte både i Norge og i landet du oppholder deg i, må du ha dokumentasjon på at legemidlene er til ditt bruk.

- Hvis du skal ta med deg legemidler hjem fra utlandet som er reseptbelagte her, må du kunne dokumentere overfor tollvesenet at legemidlene er forskrevet til ditt personlige bruk. Dette må fremgå på pakningens etikett eller av resept eller annen legeerklæring, forklarer han.

- Dersom du reiser innenfor EØS-området kan du ta med deg legemidler tilbake til Norge som tilsvarer maks ett års forbruk. Reiser du fra et land utenfor EØS-området kan du ta med deg legemidler for personlig bruk tilsvarende tre måneders forbruk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer