Treningsklær

Klærne som virkelig gir deg motivasjon

Påvirker sansene dine og kan gi deg ekstra energi.

FARGENE SOM GIR DEG MOTIVASJON: Farger som rødt, gult, oransje og rosa er farger som typisk vil gi deg mer energi. Hvis du skal yte litt ekstra, bør du derfor se etter disse fargene. Foto: Produsenten
FARGENE SOM GIR DEG MOTIVASJON: Farger som rødt, gult, oransje og rosa er farger som typisk vil gi deg mer energi. Hvis du skal yte litt ekstra, bør du derfor se etter disse fargene. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ingen tvil om at farger har stor påvirkningskraft. Ikke bare har studier vist at fargen på soverommet ditt kan påvirke nattesøvnen, men det har også en effekt på sexlivet.

Og ikke nødvendigvis positivt - et grått soverom kan faktisk bremse ned aktivitetene i «halmen».

Når det kommer til trening derimot, er det mange farger som kan bidra med ekstra energi og motivasjon. Vi spurte Dagny Thurmann-Hoelseth, kreativ leder hos Fargerike, om hva du helst bør velge.

LES OGSÅ: Slik kom hun tilbake i superform

STERKE FARGER: Ifølge Dagny Thurmann-Hoelseth vil sterke farger gi deg energi. Hun anbefaler derfor at du ser etter plagg som er i nyanser av oransje gult og rødt når du skal kjøpe treningstøy.  Foto: Getty Images
STERKE FARGER: Ifølge Dagny Thurmann-Hoelseth vil sterke farger gi deg energi. Hun anbefaler derfor at du ser etter plagg som er i nyanser av oransje gult og rødt når du skal kjøpe treningstøy. Foto: Getty Images Vis mer

Gå for oransje, gult, rødt og lilla

Fargene vi omgir oss med har ganske store psykologiske effekter på oss, og påvirker både humøret og sansene våre - enten i positiv eller negativ grad.

– Oransje, gult og rødt, i tillegg til lilla, er sterke farger som gir oss energi, forklarer Thurmann-Hoelseth.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Hun kan fortelle at mange sko- og klesmerker, som for eksempel Nike og Adidas, er flinke til å bruke disse fargene. Det semme gjelder hos treningsstudioene - som selvølgelig ikke er uten grunn.

Andre farger som kan bidra til å gjøre deg glad er korall, rosa og fiolett.

– De fargene som oftest blir omtalt som «gladfarger», er de som ligger i den varme halvdelen av fargesirkelen. De kalde fargene (blått, grønt og indigo (blålilla) roer oss ned.

FINN TRENINGSTØYET SOM GIR DEG ENERGI HER:


LES OGSÅ: Begynne å løpe? Start med disse skoene

Påvirker også de rundt deg

Thurmann-Hoelseth kan fortelle at farger er vårt verktøy til å forstå og tolke verden, og at alle har en iboende forståelde av farger.

– Se på fargene, og analyser hva du føler. Det tar ikke så lang tid før du vil se at fargevalgene blir enkle. Da vet du raskt hvilken treningstopp du bør bruke når du skal levere det lille ekstra, sier hun.

Hun minner om at fargevalgene dine også påvirker de rundt deg.

Hvis du for eksempel trener kampsport, og bruker en dus rosa treningstopp, kan det faktisk bidra til å gjøre motstanderen din mindre offensiv, ettersom dette er en farge som i mindre doser bidrar til å roe ned.

Men hvilke farger er det vi egentlig bør styre unna?

– Grått og beige er skivebom når du skal trene. Disse bør du styre unna, ettersom de ofte oppfattes som negative eller nøytrale, forteller hun.

LES OGSÅ: Slik bør du trene hvis du vil ned i vekt

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer