Kilo

Klar, ferdig, nå!

Har du gjemt noen ekstra kilo i store ullgensere i vinter? Du rekker fortsatt å bli kvitt dem før sommeren.

En sprekere kropp er innen rekkevidde - med litt egeninnsats. Foto: Image Source
En sprekere kropp er innen rekkevidde - med litt egeninnsats. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er aldri moro å prøve sommerklær på en vinterblek kropp, som har vært pakket inn og gjemt bort hele det siste halvåret. Du tør knapt våge deg inn i kjolen, som satt som et skudd på sensommeren i fjor. Du bare vet at noen ekstra kilo har klart å smyge seg på i løpet av vinteren. Da er det kanskje på tide med en vårdugnad? Nederst i artikkelen får du åtte sunne slanketips fram mot sommeren.

- Du har tid

- Har du tenkt å kvitte deg med noen overflødige vinterkilo fram til sommeren, er det fortsatt tid, beroliger Jeanette Roede, kommunikasjonssjef i Grete Roede AS, i en pressemelding. Den beste måten å gjøre dette på er å bli mer fysisk aktiv og innføre et sunt, variert kosthold.

Enkle justeringer

Gjør noen enkle justeringer i livsstilen allerede nå, så rekker du å ta av de siste kiloene på en sunn måte - før sommerferien starter.

Her er tipsene til Jeanette Roede:

La lyset drar deg opp av sofaen

Vi får uventet drahjelp av den lyse årstiden, både når det gjelder mat og trening. Det er nemlig lettere å spise frisk og sunn mat nå enn det er i vintermørket. Benytt deg av denne muligheten, og fråts i grønnsaker og deilige salater. Sjansen for at du kollapser i sofaen etter jobb er mye mindre etter hvert som temperaturen stiger, og det fortsatt er lyst ute når du kommer hjem. Bør du være fornøyd med vekta?

Trening gir resultater

- Bruk våren til å bevege deg litt mer, nå som dagene har blitt lysere og du kan være ute lenger. Ta gjerne fram sykkelen eller gangstavene og sett i gang! Pass på å belønne deg selv når du holder en treningsavtale med deg selv, sier Roede. Mer trening gir ikke bare resultater på vekten frem til sommeren, du vil også merke centimeterne krympe rundt alle kroppsdeler, og du blir fastere i fisken. Det vil garantert bli morsommere å ta på seg sommerklærne, forsikrer Roede.
 • Slik blir du mer effektiv
 • Finn en motivert treningspartner

Unngå «bråslanking»

Har du planer om å bråslanke deg med lynkurer, pulver eller ved å kutte måltider, gjør du deg selv bare en bjørnetjeneste. - For å få til en sunn vektnedgang som varer, bør du ikke gå ned mer enn inntil en kilo i uka. Vi er opptatt av å lære folk å spise riktig mengde og type mat, sier Roede. - Gjør du det ordentlig nå, slipper du å ta samme økta neste vår, legger hun til.
 • Klassiske slankefeller
 • 1500 smarte kalorier
 • Tidenes verste slankekurer
 • Husk: de flytende kaloribombene
 • Åtte sunne slanketips fram mot sommeren

  Her er tipsene som skal til for å komme skikkelig i gang med en riktig og god vektreduksjon. Det handler kort og godt om å sette den sunne hverdagen i et system du trives med. Her finner du ukeplanen for et sunnere liv. 1. Spis frokostSå snart kroppen får noe å arbeide med settes forbrenningen opp. Spis for eksempel grovt brød, yoghurt, frukt, magert pålegg og grønnsaker til frokost. Les også: Frokosten som varer til lunsj2. Spis regelmessigSpis både frokost, lunsj, mellommåltid og middag. Spis gjerne til faste tider omtrent hver 3.-4. time. Da holder du blodsukkeret på et jevnt nivå i løpet av dagen, søtsuget blir mindre, du får en jevn forbrenning og du går fint ned i vekt. 3. Spis variertIngen matvare er forbudt, men noen matvarer bør du spise sjeldnere og i mindre mengder. Spis grove brød- og kornvarer, spis fisk flere ganger i uken, velg magre kjøtt- og meieriprodukter, spis frukt og grønt og drikk mye vann, som er den beste tørstedrikken.4. Bestem ditt eget målDet er du som bestemmer hvor mye du ønsker å veie. Sett deg et realistisk mål, og gjerne med delmål underveis. Husk å rose deg selv underveis, etter hvert som du når delmålene dine. 5. Styr unna dårlig samvittighetLær heller av feilene du har gjort. Vi velger selv hvordan vi skal forholde oss til egen adferd. Ikke mist motet, gå på igjen med fornyet positiv innsats. Les også: 10 grunnregler for slanking6. Våg å lykkesVær fornøyd når målet er oppnådd. Ikke fortsett å slanke deg videre. Livet vil bli trist dersom du fortsetter å uroe deg over «det ekstra kiloet». 7. Tren regelmessigLa trening være en prioritert del av ukens gjøremål, slik at du kommer deg i form til sommeren. Trening er spesielt viktig i en vektreduksjonsperiode for å opprettholde forbrenningen, i tillegg til at du blir smidigere, fastere og sterkere. Les også: Den beste tiden å trene8. Skaff deg gjerne en treningspartnerEn treningspartner kan gjøre sitt til at du vil prioritere treningen høyere enn om du skulle ha trent alene. Dessuten er det trivelig å trene sammen! Motivert? Slik kan du bli bikinifin på 6 uker.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer