Spa

Klar for 132 minusgrader?

Frosten kommer! Nå kan du bokstavelig talt fryse rumpa av deg.

Kuldeterapi er ikke noe for sarte sjeler eller personer med klaustrofobi. Ellers skal det være helt trygt å entre rommet med 132 grader minus i bare badekåpa.  Foto: Image Source
Kuldeterapi er ikke noe for sarte sjeler eller personer med klaustrofobi. Ellers skal det være helt trygt å entre rommet med 132 grader minus i bare badekåpa. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den heite trenden er det kaldeste du kommer til å prøve i år. Spa-behandlingen Cryoterapi betyr på godt norsk kuldeterapi, og har ikke mye til felles med det å gå og småhutre i to minusgrader. Her er det virkelige ekstremtemperaturer som skal fikse alt fra rynker til hudskader og cellulitter.

Får opp sirkulasjonen

Ideen bak den nye spabehandlingen er at ekstremt lave temperaturer vil øke blodsirkulasjonen. Dette fører til at både kroppen og hodet blir kraftig vekket. Effekten skal være at skader, sår og andre hudproblemer vil heles surperraskt, melder Ivillage.

Klogger og badekåpe på

Behandlingen startes med at en kvalifisert cryoterapeut foretar en medisinsk undersøkelse. Her blir blodtrykk og puls sjekket. Så får du på deg det som skal verne mot den ekstrem-arktiske kulda. Ørene får en egen beskyttelse, ellers er det bare sandaler, badekåpe, sokker og hansker som ligger mellom kroppen og de 132 kalde gradene.

Så bærer det inn i det første av to kuldekammere. Her er luften kjølt ned til minus 60 grader ved hjelp av flytende nitrogen. Luften er knusktørr, siden fuktig luft raskt ville gitt deg frostskader.

Ville du gjort noe av dette for skjønnheten? Se verdens villeste spa-behandinger her.

Unngå å bli til en isstøtte

Etter tretti sekunder har kroppen blitt aklimatisert. Da går turen inn i selve hovedkammeret, hvor temperaturen er hele 132 minusgrader. Her er trikset å hoppe, danse og løpe rundt for å unngå å bli fullstendig dekket med is.

Post-polar feel-good

Etter tre minutter i de sjokk-kalde gradene er behandlingen over. Da er det på tide med litt lett trening, som sykling, et raskt bad eller en røff massasje.

Så skal den store feel-good-følelsen komme. Behandlingen skal rett og slett gjøre at du føler deg bedre enn noensinnne. Den polare opplevelsen skal gjøre at blodsirkulasjonen blir kickstartet. Rikelig med oksygen blir levert til alle cellene i kroppen, noe som gir en behagelig, våken og opplagt følelse.

Les også: Kurerer fyllesyke og gir ferskenhud

Det er også mulig å ta cryoterapi på mindre deler av kroppen. Dette er en behandling som allerede tilbys i Norge.

Skal lette alvorlige lidelser

Når kroppen blir utsatt for denne type kulde reagerer den med sette i gang et ras av prosesser i kroppen. Behandlingen har vist seg å virke positivt på en rekke helseproblemer. Pasienter med reumatiske lidelser, MS, ME og depresjon har fortalt at cryoterapi har hjulpet dem.

Men behandlingen blir mest brukt til å få bukt med kosmetiske problemer som cellulitter, vorter, rynker og slapp hud, skriver Ivillage.

Kulda kommer

Nylig dukket det også opp en ny metode hvor fett fryses bort..
Behandlingen eller maskinen går ved navnet Zeltiq, og har akkurat kommer til England fra USA. Den er utviklet ved Harvard Universitetet og Massachusetts general sykehus, og har blitt veldig populær etter den ble introdusert for et år siden.

Mer effektivt enn varme

- I flere år har vi brukt varmebehandlinger for å fjerne fett, men nå viser det seg at det motsatte er mer effektivt, sier Dr David Goldberg, som var med på å utvikle Zeltiq, til MailOnline.com.uk.

Tester har vist at behandlingen kan fjerne opp til 25 prosent av fettet i området der maskinene blir brukt. Eller du kan gå for en enklere løsning og fjerne noen kilo ved å bruke de riktige klærne til fasongen din.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer